Isolteam - nieuws

Thijs Van Amerongen verlaat AA Drink

Thijs Van Amerongen verlaat AA Drink

Er beweegt duidelijk wat in het Nederlandse veldrijden. Na Lars van der Haar en Niels Wubben, verandert straks ook Thijs van Amerongen van team. Waar de 27-jarige crosser naartoe gaat, is voorlopig niet bekend.

 

"Thijs van Amerongen heeft de leiding van AA Drink te kennen gegeven zijn crosscarrière na afloop van zijn huidige contract elders te willen voortzetten", klinkt het in een mededeling van het team van Bart Aernouts. "De verbintenis van de Vordenaar loopt tot eind februari 2014." Hij maakt wel het huidige seizoen gewoon af. Manager Cees Pille: “Ik ben enigszins verrast en ik vind het jammer dat Thijs ergens anders zijn heil gaat zoeken. Als hij zegt zich elders te kunnen verbeteren, leg ik hem geen strobreed in de weg. Sterker nog, ik wens hem daar alle succes bij.”

 

Van Amerongen (27) komt al sinds 2010 uit voor de geel-blauw-groene brigade. In die periode is hij opgeklommen van een middenmoter tot een meer dan degelijke subtopper die de voorbije tijd geregeld sterk voor de dag kwam. Zo finishte hij vorig jaar december in de vermaarde Druivencross van Overijse net naast het podium (4e). Op de Nederlandse kampioenschappen veroverde hij dit jaar de bronzen medaille, terwijl hij zich tijdens de WK in Louisville in de top-10 reed.

 

Van Amerongen mikte op een langer dienstverband en die wens wordt naar eigen zeggen door zijn nieuwe broodheer gehonoreerd. Binnenkort maakt hij de naam van die ploeg bekend. Pille: “Ik hoop dat Thijs daar dezelfde stappen blijft zetten zoals hij dat bij AA Drink heeft kunnen doen. Mocht hij uitgroeien tot een coureur die met de besten in deze discipline kan strijden om de podiumplaatsen in de grote crossen, dan kunnen we altijd met trots zeggen dat AA Drink voor een deel aan dat succes heeft bijgedragen.”
Zoeken

Kalender

september 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930