Isolteam - nieuws

Van Compernolle: 'Er moet een reden zijn voor mijn minder presteren'

Van Compernolle: 'Er moet een reden zijn voor mijn minder presteren'

West-Vlaming Kenneth Van Compernolle (25) trekt vandaag naar Wuustwezel, waar hij in het '185 Coaching Center' van Marc Herremans uitgebreid zal getest worden. "Want zo kan het niet verder. Mijn resultaten zijn een katastrofe. Er moét iets aan de hand zijn."

 

Twintigste in Zonhoven. Tot daar het beste resultaat van Kenneth Van Compernolle dit seizoen in een klassementscross. Zelfs in Hamme-Zogge (22ste) en Niel (21ste), uitgerekend in wedstrijden op zijn favoriete, modderige omlopen, was geen beterschap te merken. Dan moet er iets aan de hand zijn, denken we dan.

 

"Het is verschrikkelijk", beseft de Beernemnaar zelf de ernst van de situatie. "Ik trok me op aan dat resultaat in Zonhoven. Nu ben ik vertrokken, dacht ik. En ik keek al optimistisch vooruit richting Hamme-Zogge en Niel. Maar daar het ging zowaar nog slechter. En dat op parcoursen die me op het lijf geschreven zijn. Nog erger dan mijn slechte resultaten is dat ik niet weet wat er aan de hand is. Daarom trek ik naar het trainingscentrum van Marc Herremans, waar ik een aantal testen onderga en een uitgebreid bloedonderzoek zal laten doen. Hopelijk komt er iets uit de bus, want zo kan het niet verder. Het seizoen 201-2013 was al een verloren jaar, nu gaat het dezelfde weg op. Leuk is anders."

 

"Als iemand kan relativeren, dan wel Marc Herremans"

 

 

Van Compernolle laat de moed niet zakken. In tegenstelling tot zijn voormalige ploegmaat Jan Denuwelaere denkt hij niet aan stoppen. "Absoluut niet. Daarvoor doe ik het te graag. Als ik een dag niet op de fiets heb gezeten, voel ik me zelfs 'ambetant'. Trouwens, Marc Herremans is mijn coach. Als er iemand kan relativeren, dan hij wel. Zoals hij me steevast inpepert, er zijn ergere dingen in het leven. Anderzijds, het moet wel plezant blijven. Ook al wordt de concurrentie steeds groter (meer en meer jongeren profileren zich in de subtop van het veldrijden, red), ik heb in het verleden toch bewezen dat ik wat talent had. Het niveau van de jongens waar ik vroeger mee kon duelleren, moet ik in principe nog steeds kunnen halen."

 


Voor de wereldbekerselectie voor Koksijde kwam Van Compernolle op dit moment uiteraard niet in aanmerking. Zijn eerstvolgende wedstrijd wordt Gieten, zondag. "Daarna is er een crossvrije week. Tegen dan zal ik de resultaten van de testen weten. Dat vrije weekend geeft ons de tijd om eventueel mijn trainingsactiviteiten wat bij te sturen. Op stage ga ik in elk geval niet, dit jaar. Dat zou ik alleen moeten doen, en in de gegeven omstandigheden is dat mentaal niet bevorderlijk. Dan zit je 's avonds toch maar te piekeren op je bed."

 

"DNCS doet in 2014 gewoon voort"

 

Een voordeel, Van Compernolle ligt nog een jaar onder contract bij DNCS, al kwam de manager ervan (Patrick Tuerlinckx) onlangs in opspraak. "Die heeft me onlangs bevestigd dat de ploeg geen gevaar loopt. In 2014 zou normaal alles blijven zoals het is. Eerst nog, natuurlijk. Hopelijk baart me dat binnenkort geen extra kopzorgen."

 

 

foto: © Patje Cosyn

 
Zoeken

AGB 24/24 zin om te adverteren

Kalender

januari 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031