Tweede Kristallen Fiets voor Sven Nys!

Tweede Kristallen Fiets voor Sven Nys!

Hij was topfavoriet en die rol heeft hij ook waargemaakt. Zes jaar na zijn eerste triomf in het prestigieuze referendum heeft Sven Nys zonet zijn tweede Kristallen Fiets gewonnen. De wereldkampioen haalde het in Sint-Laureins met ruim verschil van Jan Bakelants en Greg Van Avermaet.

 

Voor Sven Nys was 2013 één van de beste jaren uit zijn lange carrière. Geen garantie als veldrijder om dit beloond te zien met de Kristallen Fiets, tenzij in een jaar waarin 's lands beste wegrenners het collectief laten afweten. 2013 was er zo een. Bakelants won een Tourrit en pakte het geel, Van Avermaet was outstanding in regelmaat, maar slaagde er niet in een topklassieker te winnen en Gianni Meersman scoorde wel, maar had de pech dat dit in wereldbekerwedstrijden was die bij het grote publiek niet tot de verbeelding spreken.

 

Dus lag de weg voor Sven Nys naar een tweede 'kristallen' bekroning wijd open. Kenners zien het voor de veldritkannibaal ook een beetje als een bekroning voor zijn hele carrière. In dat verhaal gaan wij liever -nog- niet mee. Voor een 'lifetime achievement award' is het -ondanks Nys' 37-jarige leeftijd- té vroeg. Nee, Sven Nys werd in 2013 wereldkampioen, werd voor de twaalfde keer eindwinnaar van de Superprestige én slaagde er daarnaast nog in twaalf dagzeges te behalen. Op zich een lijstje dat moet volstaan. Een lifetime achievement, die krijgt hij later heus nog wel. Desnoods van ons, op de dag dat hij er écht mee ophoudt.




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!