Winnaarslijstje Gavere is exacte kopie van dat van Hasselt

Winnaarslijstje Gavere is exacte kopie van dat van Hasselt

Opmerkelijk toch. Niet alleen Sven Nys zorgde in Gavere voor 'de dubbel', ook alle andere winnaars van vandaag waren 24 uur eerder al aan het feest in Hasselt: Sanne Cant bij de dames, nieuweling Mitch Groot, junior Yannick Peeters én belofte Wout Van Aert...

 

 

Wout Van Aert heeft de vorm van zijn leven beet. In Gavere domineerde hij de tegenstand en finishte met een bonus van meer dan anderhalve minuut op Jens Adams en Gianni Vermeersch. Ook de prestatie van Jens Adams, die in de beginfase over een vallende Mathieu van der Poel struikelde, mag naar waarde geschat worden. Vermeersch werd nog maar eens een keer derde. Van der Poel, die na zijn tuimelperte in de beginfase vrij snel terug naar de tweede plaats oprukte, moest die inspanningen bekopen en viel voor het eerst dit seizoen naast het podium. De Nederlandse eerstejaarsbelofte blijft wel de tussenstand in de Superprestige aanvoeren.

 

Bij de junioren een gelijkaardig scenario: Yannick Peeters was té sterk voor de concurrentie. Veertig seconden verderop speelde zich een boeiend duel tussen twee Telenet-Fideaploegmaats af voor de tweede plaats. Gianni Van Donink haalde het van Thijs Aerts.

 

Nederlanders boven bij de nieuwelingen

 

 

Mitch Groot was net als in Hasselt de beste nieuweling. Al vond Groot wel meer tegenstand dan hem lief was van zijn Nederlandse landgenoot Thijs Wolsink, in de slotfase fietste hij de Arta-Deschachtjongere toch nog op een halve minuut. Dennis Blommen finishte verrassend derde, en geeft het Limburgse veldrijden opnieuw een beetje hoop voor de toekomst.

 

Sanne Cant tenslotte pakte in Gavere haar derde zege in zeven dagen. Op een parcours waarop ze in het verleden nog nooit kon uitpakken, reed ze rond halfkoers naar en voorbij de Britse Nikki Harris. Die moest in de slotfase zelfs nog haar landgenote Helen Wyman voor zich dulden. Cant lijkt in vorm om volgende week in Koksijde een gooi te doen naar een eventuele eerste wereldbekerzege uit haar carrière.

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!