Van Aert sterkste belofte, ook zeges voor Cant, Peeters en Groot

Van Aert sterkste belofte, ook zeges voor Cant, Peeters en Groot

Wout Van Aert was in Hasselt de sterkste belofte. In de andere categorieën gingen de bloemen naar Sanne Cant (dames), Yannick Peeters (junioren) en Mitch Groot (nieuwelingen).

 

Wout Van Aert heeft zijn eerste seizoenszege beet. "Eindelijk", glunderde de Lillenaar. "Misschien heeft mijn tweede plaats bij de profs in Niel mij wel wat innerlijke rust bezorgd, en profiteer ik daar vandaag de vruchten van." Van Aert reed rond halfkoers in zijn eentje de kloof met toenmalig leider Gianni Vermeersch dicht. Toen al bleek dat Van Aert over de betere papieren beschikte. Op het moment dat Mathieu van der Poel aan zijn achterstand op het leidersduo begon te knabbelen, liet hij de West-Vlaming in de steek en reed solo naar winst.

 

De verliezers beaamden zonder morren dat Van Aert de overwinning niet gestolen had. "Telkens hij de leiding overnam, moest ik naar adem happen", aldus Vermeersch. "Dat neemt niet weg dat ik niet ontgoocheld ben. Vooral omdat Van der Poel me in extremis nog de tweede plaats afsnoepte." Ook Van der Poel, die onderweg nog een ferme tuimelperte had gemaakt, erkende het meesterschap van de Telenet-Fideabelofte. "Toen hij van me wegreed, op zoek naar Vermeersch, moest ik passen. Ik nam risico's om in de tweede koershelft alsnog terug te keren, waardoor ik me vergaloppeerde bij de balkjes. Maar dat doet absoluut niets af van de verdienste van Van Aert."

 

 

Cant klopt Wyman

 

Daarvoor had Sanne Cant de dameswedstrijd naar haar hand gezet. De dorpsgenote van Van Aert klopte Europees kampioene Helen Wyman in een pittig sprintje. Gabby Durrin klopte haar landgenote Nikki Harris -weliswaar op bijna één minuut van Cant- voor de derde podiumplaats. Harris blijft wel leider in de tussenstand van de Bpost Trofee.

 

 

Yannick Peeters en Mitch Groot wonnen respectievelijk de junioren- en nieuwelingenwedstrijd. Peeters haalde het van Eli Iserbyt en Kobe Goossens, Groot won een sprintje van Alex Colman, Alessio Dhoore strandde op een handvol seconden.

 

 

 

 

Foto's: © Patje Cosyn
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!