'Slechte' verliezer Albert: 'Mag ik dan niet teleurgesteld zijn?'

'Slechte' verliezer Albert: 'Mag ik dan niet teleurgesteld zijn?'

Niet alleen het zegegebaar van Sven Nys bleef na de Bpost-manche van Hasselt op ons netvlies kleven, ook de teleurstelling van Niels Albert was alweer bijzonder opvallend. "Dat ik een slechte verliezer ben? Mag ik dan niet teleurgesteld zijn, misschien?"

 

Het blijft telkens weer reikhalzend uitkijken hoe Niels Albert zal reageren als hij een wedstrijd verliest. Het was in Hasselt niet anders. De Tremelonaar zwierde en zwaaide met de armen alsof Nys hem op de meest afgrijselijke manier de zege had afgepakt. Alsof hij het grootste onrecht van de wereld was aangedaan. Ook voorbij de streep was er geen houden aan. En daarbij moest niet alleen zijn fiets het ontgelden. Wie je ook bent, best blijf je net na een nederlaag even uit de buurt van de anders nochtans zo minzame BKCP-Powerpluskopman.

 

Ook tijdens de podiumceremonie moeten de fotografen niet staan wachten tot wanneer Niels zijn glimlach tevoorschijn tovert, want die komt echt niet. Pas achteraf, wanneer de eerste ontgoocheling van zijn lijf is afgespoeld, komt de échte Albert weer stilaan tot leven. "Tja, wat wil je?", gromt hij. "Ik wil winnen, hé. Als ik er dan zo dicht bij ben, mag ik toch teleurgesteld zijn? Verwacht je dan dat ik op het podium sta met een smile tot achter mijn oren? Natuurlijk ben ik ontgoocheld. Iemand die met de glimlach verliest, is niet goed bezig denk ik."

 

Armbeweging 

 

Waarop Albert prompt op Sven Nys toestapt. "Zeg Sven, die armbeweging die ik in de laatste meters maakte, die was niet naar jou gericht, hé. Ik hoor hier dat sommigen dat denken... " Nys lacht, en treitert zijn grootste rivaal nog wat. "Ja, dat kun je nu wel zeggen... Nee, serieus, dat weet ik wel, man. Geen probleem."

 

"Dat Niels een slechte verliezer is? Ah, dat is toch eigen aan kampioenen", reageert Nys. "Niels had superbenen en was o zo dicht bij de zege. Helaas had hij vandaag de pech dat dit parcours er zich niet gemakkelijk toe leent afstand te nemen. En in de sprint moest hij de duimen leggen. Ik begrijp zijn ontgoocheling wel. Dat ik anders reageer na een nederlaag? Dat is eigen aan het karakter en persoonlijkheid van de renner in kwestie. Ik ben nu eenmaal iemand die makkelijker kan relativeren, zeker..."

 

 

Foto's: © Photopress.be




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!