BKCP-team onderneemt juridische stappen tegen Michael Vanthourenhout

BKCP-team onderneemt juridische stappen tegen Michael Vanthourenhout

Hij ligt in principe nog een jaar onder contract, maar BKCP-Powerplus laat Dieter Vanthourenhout eind dit jaar al vertrekken naar Sunweb-Napoleon, waar hij zijn jongere broer Michael zal terugvinden. "Maar de contractbreuk van Michael laten we niet blauw blauw", klinkt het.

 

De contractbreuk van Michael Vanthourenhout zorgde de voorbije week voor ophef binnen het veldritwereldje. De Europese beloftenkampioen tekende vorig jaar een profcontract bij BKCP-Powerplus, dat op 1 juli 2015 in voege ging. Ondertussen zou hij belofte blijven bij de ploeg van de broers Roodhooft. Maar deze week verbrak de jongste van de Vanthourenhout-broers zijn verbintenis en zette zijn krabbel op een overeenkomst met Sunweb-Napoleon games, waar hij op 1 januari 2014 al prof wordt.

 

Wet van '78

 

En daar kunnen ze bij zijn huidige team niet mee lachen. "Voor alle duidelijkheid, de stappen die we zullen ondernemen, ondernemen we met tegenzin", aldus Philip Roodhooft van BKCP-Powerplus. "Maar dit kunnen we echt niet blauw blauw laten. De bewuste wet van '78 is er niet voor niets. We betreuren echt deze gang van zaken en zullen maandag of dinsdag met onze raadsman beslissen hoe we dit gaan aanpakken. Ik kan nu nog niet zeggen of we alleen Michael Vanthourenhout of ook Sunweb-Napoleonmanager Jurgen Mettepenningen gaan dagvaarden."

 

De bewuste 'Wet van '78 geeft betaalde sportbeoefenaars de mogelijkheid voortijdig en eenzijdig een contract van bepaalde duur (maximum 5 jaar) te verbreken, mits ze een vergoeding betalen aan de opgezegde club. Die vergoeding is gelijk aan het loon dat ze nog zouden verdienen tussen het ogenblik van de verbreking en het normale einde van het contract. Als de rechter BKCP-Powerplus gelijk geeft, zou dat voor een hoog oplopende rekening kunnen zorgen. Het oorspronkelelijke contract liep immers van juli '15 tot einde '17.

 

"Nog eens, we betreuren dit", aldus Roodhooft nog. "Wij zaten echt niet te wachten op een rechtszaak of een ruzie. Anderzijds willen we wel onze rechten laten gelden."

 

broer Dieter mag vervroegd naar Sunweb-Napoleon

 

Michaels broer Dieter zou op 1 januari 2015 zijn jongere broer vervoegen bij Sunweb-Napeleon. Tot dan ligt hij immers nog onder contract bij BKCP-Powerplus. "Als Dieter wil, laten we hem vroeger vertrekken", geeft Roodhooft nog mee. Wat concreet betekent dat de broers binnen anderhalve maand samen de overstap naar het team Mettepenningen zullen maken. Die gaf eerder al aan dat Dieter welkom is, mits hij toestemming kreeg van BKCP-Powerplus.




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!