Meeusen (met brace) en Wellens hervatten morgen in Hasselt

Meeusen (met brace) en Wellens hervatten morgen in Hasselt

Helemaal zijn ze nog niet in orde, maar Bart Wellens en Tom Meeusen voelen zich toch in die mate beter dat ze morgen zaterdag hernemen in de Bpost Banktrofeecross in Hasselt. Zondag rijden ze ook allebei in Gavere. Meeusen, die met een enkelkwetsuur kampt, hoopt vooral in Hasselt te schitteren, Wellens -veertien dagen out omwille van zijn rug- wil vooral zijn selectie voor de wereldbeker in Koksijde veilig te stellen.

 

Tom Meeusen: “Ik rijd sowieso met een brace. Zo eentje die ze ook in het volleybal gebruiken. Zo zal mijn enkel extra ondersteund zijn, want ik wil die in geen geval opnieuw kwetsen. Mijn ervaring met de brace vertelt me dat crossen zal mogelijk zijn. Het is een kwestie van niet in putten te sukkelen en mijn voet niet om te slaan.”


Bart Wellens: “Ik heb nog pijn in mijn rug, ik ben zeker geen 100 procent, maar het valt beter mee dan verwacht. Woensdag ging ik nog met Quinten Hermans en Daan Soete zwaar in het veld trainen en dat ging vlot. We deden nochtans een serieuze intervaltraining. Ik heb die probleemloos kunnen afwerken.”

 

Ambities

 

Meeusen: “Ik hoop in één van de twee crossen te schitteren. In die context geef ik Hasselt de voorkeur, maar als het in Gavere eveneens lukt, zal ik me niet inhouden.”


Wellens: ”Het is afwachten. Ik heb er wel veel zin in, maar echte ambities durf ik niet uitspreken. Ik evalueer zaterdag. Ik zal er zeker voor knokken, want ik besef dat mijn selectie voor de wereldbeker op dit moment geen certitude is. Er staan een paar jongeren bij de poort te drummen en die wil ik voor zijn. Ik ga er alles aan doen om er in Koksijde bij te zijn. Als dat lukt is het in orde.”

 

 

fotocopyright: Patje Cosyn

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!