Tom Meeusen geeft forfait voor Niel: 'Uit voorzorg'

Tom Meeusen geeft forfait voor Niel: 'Uit voorzorg'

Pech voor Tom Meeusen. De winnaar van de Koppenbergcross verzwikte zijn enkel in Hamme-Zogge en moet forfait geven voor de Soudal Classic van morgen in Niel.

 

Het is de kwetsuur na zijn spectaculaire val in Ronse van een paar weken geleden die nog nazindert, legt Tom uit. "Toen kwetste ik me ook al aan mijn enkel. Sedertdien rijd ik ter bescherming trouwens met een tape, de strafste die voorhanden is. Ook vandaag droeg ik die om alles goed samen te houden. Maar toen ik in koers een stuurfout maakte en viel, raakte dat opnieuw mijn voet. Met er gewicht op te zetten, is de spier verder gescheurd. Het deed verschrikkelijk veel pijn zodat ik onmiddellijk ben afgestapt. Dat was jammer, want ik zat net weer goed in koers. Ik had voordien Sven Nys laten wegrijden omdat ik mijn pijlen pas later wilde verschieten", aldus Meeusen.

 

Na de wedstrijd haastte hij zich naar zijn kinesist om een nieuwe tape te laten aanbrengen. "Zodat het vocht beter afdrijft. Hij zal me wellicht ook een brace aanpassen waarmee ik de eerstvolgende weken zal trainen en crossen. Dat ik morgen de wedstrijd in Niel rijd, is absoluut niet mogelijk, want ik wil de zaken niet verergeren. In Hasselt volgende week start ik wel. Ik ga het rekken tot Gieten, want dan gaan we op stage en kan ik veertien dagen wegblijven uit het veld en enkel op de weg trainen. Ik hoop dat zich dan alles herstelt", blikt Tom vooruit.

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!