Isolteam - nieuws

Niels Albert heeft eindelijk eerste grote zege beet

Niels Albert heeft eindelijk eerste grote zege beet

Niels Albert is helemaal terug. In de loodzware Superprestigemanche van Hamme-Zogge nam hij rond halfkoers afstand van Sven Nys en Klaas Vantornout, zijn laatste gezellen. Daarmee trekt de Vlaams-Brabander een streep onder een slechte periode.

 

De wedstrijd begon nochtans slecht voor de kopman van BKCP-Powerplus. In een van de eerste modderstroken maakte hij een slipper en tuimelde terug naar twintigste positie. Maar in een mum van tijd baande hij zich terug een weg naar voor en sloot hij aan bij een groepje met onder meer Sven Nys, Julien Taramarcaz, Klaas Vantornout, Philipp Walsleben, Thijs van Amerongen en de verbazende Wietse Bosmans.

 

Niet vooraan: Lars van der Haar en Kevin Pauwels, allebei niet in hun sas in de Wase akkers. Later viel ook nog Tom Meeusen weg met een verzwikte enkel. De winnaar van de Koppenbergcross moest zelfs opgeven en tuimelt zo weg uit de top vijf van de Superprestigeranking.

 

Albert 'versmacht' Nys en Vantornout

 

Albert voerde de forcing rond halfkoers. Bij een tempoversnelling werd de kopgroep in eerste instantie uitgedund tot drie eenheden, maar toen de Tremelonaar bleef beuken, moesten ook Nys en Vantornout de rol lossen. Albert maakte de laatste twintig minuten in zijn eentje vol en pakt zo zijn eerste seizoenszege in een klassementscross. Op die manier trekt hij vooral een streep onder een moeilijke periode.

 

 

Terwijl Albert in de slotfase fluitend naar de zege reed, verging het Belgisch kampioen Klaas Vantornout in de finale minder goed. De West-Vlaming stond na een valpartij in de voorlaatste ronde plots te voet met een aflopende tube toen Nys op hem inreed. De Belgische kampioen zag zo een zekere podiumplaats nog verloren gaan. Zo kreeg Alberts ploegmaat Philippe Walsleben de derde plaats in de schoot geworpen. Wietse Bosmans en Taramarcaz maakten de top vijf vol.

 

 

Foto: copyright Rudy De Backer

 
Zoeken

Kalender

september 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930