Albert: 'Vanaf nu 's zondags zelf naar de bakker'

Albert: 'Vanaf nu 's zondags zelf naar de bakker'

Een overgelukkige Niels Albert na zijn allereerste zege in Hamme-Zogge: "Ik heb me de voorbije weken niet echt ongelukkig gevoeld, maar als je niet wint, komen er twijfels. Die zijn nu weg."

 

Derde seizoenszege, waarvan de eerste in een klassementscross. Bovendien was dit zijn eerste triomf als prof in Hamme-Zogge én doet Niels Albert opnieuw vol mee voor winst in de Hansgrohe Superprestige. En of de Vlaams-Brabander goedgezind was in het perstentje. "Ach, ik ben niet echt ongelukkig geweest, hoor. Maar de voorbije weken bleven de prestaties uit, en dan ga je soms wat twijfelen. Leuk is dat allemaal niet. Maar het is uiteindelijk allemaal goed gekomen, mits wat sleutelwerk aan de trainingen, wat meer rust in te bouwen ook."

 

Alberts aanvangsronde was nochtans allesbehalve schitterend. "Ik was goed weg, maar geraakte plots in een verkeerd spoor. Op de koop toe kreeg ik nog een duwtje van een concurrent en reed een andere mij knal 'in de koffer'. Ik was daardoor zelfs even mijn fiets kwijt", kon hij er achteraf om lachen. "Ook al moest ik vanuit 25ste positie terugvechten, ik heb nooit echt gepanikeerd. Het gevoel in de benen was oké, ik reed 'de goede lijnen' en kwam dus al bij al snel weer voorin."

 

'Voortaan zelf naar de bakker'

 

Opmerkelijk, in tegenstelling tot de voorbije weken kon er bij de Tremelonaar opnieuw een grapje af. "Het verschil met de voorbije weken? Wel, deze morgen ben ik zelf naar de bakker gegaan, in plaats van Chantal. Misschien moet ik dat vanaf nu elke zondag doen... Nee, serieus, ik wil vooral iedereen in mijn entourage bedanken voor de steun die ik de voorbije weken kreeg."

 

Albert ziet zichzelf absoluut nog een rol spelen in de Superprestige, het regelmatigheidscriterium dat hij nog niet kon winnen. "Ach, Sven heeft er al twaalf. Dertien is een raar getal, niet. Dat hij het maar op twaalf houdt... Met Gavere en Gieten, waar we opnieuw op het vroegere parcours terechtkomen, staan de komende twee weken leuke manches op de Superprestigeagenda. Ik maak er zeker een doel van."

 

Maar ook Sven Nys heeft uiteraard een dertiende eindzege nog niet uit zijn hoofd gezet. "Waarom zou ik? Ik win vandaag niet, maar ik doe wel een goede zaak. Anderzijds, Vantornout kende vandaag pech en verliest punten, maar dat kan evengoed mezelf overkomen één van de volgende wedstrijden. Maar ik zit op schema, jawel."

 

Nys: 'Pijnlijke rug viel best mee'

 

Sven Nys klaagde voor de start dat hij zich niet honderd procent voelde. Hij had wat schrik van een pijnlijke rug. "Maar dat viel tijdens de wedstrijd allemaal heel goed mee. Niels was gewoon de beste vandaag. Dan moet ik geen excuses zoeken. Toen hij versnelde, moest ik passen. Ik besliste snel mijn eigen tempo te zoeken, kwestie van mezelf niet opgeblazen. Toen Klaas dan wegviel was het kwestie van die tweede plaats vast te houden."

 

De wereldkampioen vermoedt dat hijzelf -weliswaar onbewust- wat schuld treft aan de afgelopen tube waar Vantornout mee opgezadeld zat. "Klaas maakte een slipper en ik reed op hem in. Ik kon echt geen kant meer uit. Wellicht is dat inderdaad de reden van zijn materiaalpech, maar ik kon hem echt niet ontwijken."

 

 




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!