SP-voorzitter: 'Hamme-Zogge nog niet op de wip, maar Golazo moet wel inbinden'

SP-voorzitter: 'Hamme-Zogge nog niet op de wip, maar Golazo moet wel inbinden'

'Hamme-Zogge op de wip in Superprestige', kopt GvA vandaag. Mol zou klaar staan als vervanger. Maar in een gesprek met Veldritkrant.be ontkent SP-voorzitter Gevaert. "Al geef ik toe dat Golazo dringend moet inbinden, want hun eigen sponsors krijgen té veel ruimte op onze wedstrijden."

 

En of er in het Superprestigecomité gevloekt werd, toen evenementenbureau Golazo (organisator van de concurrerende Bpost Bank Trofee) een paar weken geleden bekendmaakte dat het de veldrit van Hamme-Zogge had overgekocht van Jurgen Mettepenningen. Immers, vorig jaar verkocht Hans van Kasteren ook al Zonhoven aan Golazo. Nog meer inmenging, daar hadden ze bij de Superprestige geen zin in. Al snel deed het gerucht dan ook de ronde dat het overkoepelend comité Hamme-Zogge wel eens van de hand zou kunnen doen. Organisatoren genoeg die de Bollekescross wilden vervangen...

 

"Absoluut foute berichtgeving"

 

Vandaag pakt Gazet van Antwerpen uit met het nieuws dat het al bijna zo ver is. Mol, vorig jaar organisator van het BK maar dit jaar niet op de kalender, zou in polepositie liggen als vervanger. En ook Kalmthout toonde al interesse. Maar Superprestige-voorzitter Etienne Gevaert kan niet lachen met de -naar eigen zeggen- foutieve berichtgeving.

 

"Vreemd", foetert Gevaert -ook organisator van de cross in Gavere- aan de telefoon. "Ik heb de voorbije weken met niemand van GvA gesproken. Wel kan ik zeggen dat Koen Monu (organisator van het BK in Mol, red) me onlangs kwam vertellen dat hij interesse heeft om de plaats van Hamme-Zogge in te nemen, mochten we een vervanger zoeken. Maar meer is er -voorlopig- niet aan de hand. Is dat voldoende om zo uit te pakken in de krant?"

 

"Twee, oké. Maar géén drie!"

 

Wel laat Gevaert duidelijk verstaan dat hij Golazo waarschuwt dat 'ze' stilaan mogen 'inbinden'. "Ik heb Christophe Impens (managing director van het evenementenbureau, red) verteld dat het nu welletjes is geweest. Na Zonhoven hebben ze Hamme-Zogge, maar het moét daar bij blijven. Punt aan de lijn, zoniet gooi ik ze allemaal buiten..."

 

Grootste bron van ergernis bij de Superprestige is dat Golazo zijn eigen sponsors ruimte aanbiedt op de SP-wedstrijden. "En ook daarin zal Golazo moeten inbinden, anders komen er vodden van", zegt Gevaert. "Wij moeten lokale geldschieters weigeren omdat er geen plaats meer is, maar dan komt Golazo wel op de proppen met hun eigen sponsors. Daar is Kwadro een voorbeeld van. Dat moet dringend stoppen."

 

Echt dikke vriendjes is het overkoepelend SP-orgaan dus niet met Golazo, maar concreet betekent dit -voorlopig- in elk geval niet dat Hamme-Zogge onmiddellijk wordt geschrapt uit het oudste regelmatigheidscriterium. Naar verluidt viel de samenwerking tussen de SP en Golazo in Zonhoven zelfs best mee. Zien wat de evaluatie na Hamme-Zogge brengt. Ook Jurgen Mettepenningen liet twee weken geleden aan veldritkrant.be al verstaan dat hij hoopt dat beide partijen tot een compromis zouden komen... (interview J. Mettepenningen)

 

 

Foto: © Photopress.be




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!