Marc Herremans: 'Kwadro-Stannah pas rond Nieuwjaar op zijn sterkst'

Marc Herremans: 'Kwadro-Stannah pas rond Nieuwjaar op zijn sterkst'

Een paar weken geleden liet Martin Bina een fraaie tweede plaats optekenen in Ronse. Maar bevestiging kwam er vooralsnog niet. Integendeel, Bina reed amper nog een wedstrijd uit. "De Tsjechische kopman van het Kwadro-Stannahteam wordt geteisterd door rugproblemen", zegt teamcoach Herremans. Ook Radomir Simunek heeft nog een lange weg te gaan na zijn bacterieprobleem.

 

Opgave in Valkenburg, achtste in Tabor, zestiende in Ruddervoorde, gevolgd door opgaves op de Koppenbergcross en in Zonhoven. Het zat de Tsjechische topper Martin Bina de voorbije weken niet mee. Maar daar is dus een reden voor. "Onze kopman sukkelt met de rug", zegt coach Marc Herremans op website van Kwadro-Stannah. "Er wordt hard aan gewerkt, maar dat heeft wat tijd nodig. Ondertussen is Martin al langs geweest bij kine David Bombeke en een osteopaat hier in Wuustwezel. Daarnaast werden bloedtesten afgenomen om te zien wat er nog meer aan de hand is."

 

Herremans geeft toe verrast geweest te zijn toen hij voor het eerst met Bina een praatje sloeg. "Het is duidelijk dat hij qua begeleiding nog een lange weg heeft af te leggen. Tot voor een paar weken had die jongen bijvoorbeeld nog niet eens gehoord van stabilisatieoefeningen. Dit is eigenlijk allemaal nieuw voor hem. Daarom ook hebben we er het volste vertrouwen in dat hij op termijn nog heel wat progressie kan maken."

 

"Simunek vanaf nul"

 

Ook Radomir Simunek is nog helemaal niet de oude. "Radomir heeft eindelijk afgerekend met de mycoplasma-bacterie die hem sinds deze zomer parten speelt, maar we moeten beseffen dat hij helemaal vanaf nul opnieuw moet opbouwen", gaat Herremans voort. "Zo is onze ploeg momenteel meer dan gehalveerd. Het seizoen begon nochtans fantastisch met twee topvijfplaatsen in Ronse en twee zeges van Marcel Meisen in niet-klassementscrossen. Meisen blijkt echter meer een man van uitschieters dan van regelmaat."

 

"Maar door de lichamelijke problemen van zowel Bina als Simunek vermoed ik dat we zullen moeten wachten tot rond de jaarwisseling voor we opnieuw op ons sterkst zijn", besluit Herremans, die met de broers Sweeck en Joeri Hofman onlangs ook een viertal jonge Belgen aantrok.

 

 

Fotocopyright: Patje Cosyn




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!