Wyman verlengt Europese titel. Van Loy en Cant 5de en 6de

Wyman verlengt Europese titel. Van Loy en Cant 5de en 6de

Helen Wyman heeft haar Europese titel met succes verdedigd. De Britse won na een lange solo. De Belgische meisjes Ellen Van Loy en Sanne Cant werden respectievelijk vijfde en zesde.

 

Het is ondertussen gestopt met regenen in Mlada Boleslav. Maar dat betekent uiteraard niet dat het parcours er makkelijker op wordt. Bij de dames elite -waarin slechts 14 deelnemers startten- werd zelfs met minuten gegoocheld. Met dank aan de Britse Helen Wyman, die er met kop en schouders bovenuit stak. Wyman, vrijdag nog aan de winnende hand op de Koppenberg, reed al in de eerste ronde solo aan de leiding en bouwde haar voorsprong steeds verder uit.

 

Dan was het duel voor de tweede plaats een stuk boeiender. Het trio Nikki Harris-Sophie de Boer-Lucie Chainel hield elkaar veertig minuten in evenwicht. Uiteindelijk haalde Harris het, voor Chainel-Lefevere en de Nederlandse De Boer.

 

En de Belgische meisjes? Ellen Van Loy deed het met een vijfde plaats prima. Ei zo na slaagde ze er na driekwart wedstrijd zelfs in aan te sluiten bij het trio dat voor het podium streed. "Bijna, hé", lachte ze. "Maar bijna is niet voldoende. Uiteraard ben ik met die vijfde plaats dik tevreden. Dit was een omloop op de power. De meisjes met de meeste kracht in de benen zaten voorin. Blijk dat ik die kloof alweer wat verklein."

 

Cant: 'Zelfs geen remmen nodig' 

 

Sanne Cant, op de Koppenberg nog goed voor een tweede plaats op luttele seconden van Wyman, vond de Tsjechische modder maar niets. Ze moest vrede nemen met plaats zes, al kwam ze op het einde nog dicht bij Van Loy. "Blijkbaar mis ik de kracht die die oudere meisjes wel in de benen hebben. Jammer, want vrijdag in Oudenaarde bewees ik de goede vorm te pakken te hebben. Maar als je dit loodzware parcours voor de wielen krijgt... Goh, je had hier niet eens remmen nodig. Ik kijk nu al uit naar volgend jaar, als het EK in Huijbergen verreden wordt. Hopelijk krijgen we daar een iets meer technisch parcours."




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!