Isolteam - nieuws

Sven Nys slaat opnieuw toe in Zonhoven

Sven Nys slaat opnieuw toe in Zonhoven

Wereldkampioen Sven Nys heeft voor de vijfde keer de Superprestigemanche in Zonhoven op zijn naam geschreven. Nys klopte Niels Albert, die bijna herboren lijkt, na een razend spannende finale.

 

Het waren twee nationale kampioenen die deze tweede proef van de Hansgrohe Superprestige kleurden: de snel gestarte Klaas Vantornout in de tricolore, wat later bijgebeend door Lars van der Haar in de Nederlandse kampioenentrui. Even later zouden ook de ploegmakkers Niels Albert en Philipp Walsleben komen aansluiten en na veel moeite komt ook Nys aanpikken. Hij neemt de plaats van Walsleben in, de Duitser moet definitief afhaken.

 

Na een pak positiewissels doorheen de wedstrijd trekken we dan toch de slotronde in met vier toppers. Tot een herboren Albert zijn duivels ontbindt. Nys weert zich echter als een duivel in een wijwatervat en kruipt opnieuw tot in het wiel van zijn dorpsgenoot, waarna hij op een cruciaal punt alsnog de leiding overneemt, de laatste bocht induikt en zijn 61ste Superprestige uit zijn carrière op zijn naam schrijft. Een kopie van vorig jaar als het ware, met Nys alweer als winnaar.

 

Nys: "Diep moeten gaan"

 

Voor Nys was het, na Ronse, zijn tweede seizoenszege in een klassementscross. En net als in de Bpost Bank Trofee, wordt de wereldkampioen nu ook leider in de Superprestige. "Al was het vandaag een allesbehalve makkelijke wedstrijd. Telkens ik op het punt stond aan te sluiten, liep er wel weer iets mis. Zo reed ik onder meer lek. Ik moest echt diep in het krachtenarsenaal tasten om helemaal voorin te geraken. Pas in de finale kreeg ik greep op de wedstrijd, pinde me vast in Alberts wiel en probeerde vooral geen foutje meer te maken. Opdracht volbracht."

 

Niels Albert reed een opgemerkte slotfase, maar moest finaal toch de duimen leggen tegen Nys. "Jammer, maar belangrijker is dat ik opnieuw het goede gevoel te pakken heb. De progressie blijft zich doorzetten. Bij mijn versnelling in de slotronde hoopte ik op een foutje van Nys, maar dat maakte hij niet."

 

Meeusen excuseert zich

 

Opmerkelijke tweet na de wedstrijd van Tom Meeusen: "Sorry dat ik me niet honderd procent heb ingezet om mijn vijfde plaats te houden, maar ik was gefrustreerd omdat ik er door mijn slechte start voorin niet bij was...." Meeusen, vrijdag nog grandioos winnaar van de Koppenbergcross, werd uiteindelijk zevende.

 

Klaas Vantornout nam vrede met zijn derde plaats. "Er zat gewoon niet meer in vandaag", gaf hij toe.

 

Foto copyright: P.Cosyn
Zoeken

Kalender

september 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930