Laurens Sweeck wint verrassend beloftencross

Laurens Sweeck wint verrassend beloftencross

Mitch Groot bij de nieuwelingen, Yannick Peeters bij de junioren en -ietwat verrassend- Laurens Sweeck bij de beloften waren de eerste winnaars op de Koppenberg. Helen Wyman triomfeerde opnieuw de beste bij de dames.



Nadat hij al de beste was in Ronse, soleerde Mitch Groot ook op de Koppenberg. Zo lijkt het Enertherm-BKCP team na Van der Poel en Eenkhoorn opnieuw een goudhaantje in huis te hebben in de nieuwelingencategorie. Het moet wel gezegd, onze nationale kampioen Alessio Dhoore werd na een val in de aanvangsfase en bijhorende materiaalpech tot opgave gedwongen.


Yannick Peeters was net als in Ruddervoorde de beste junior. Net als Groot stond ook op zijn dominantie geen maat. Pascal Eenkhoorn werd na een spannend duel met Thomas Joseph en Jens Teirlinck tweede.


De grootste verrassing in de afwachtingswedstrijden kwam van Laurens Sweeck. De Vlaams-Brabander pakte op de Koppenberg zijn eerste seizoenszege na een lange solo. Wout Van Aert en Mathieu van der Poel, die elkaar drie kwartier lang het wit uit de ogen keken, sprintten voor plaats twee. Daarin haalde Van Aert het makkelijk tegen een niet aandringende Van der Poel.

Moedige Cant


In de dameswedstrijd tenslotte ging de zege naar Helen Wyman. Voor de uittredende Europese kampioen al haar derde zege in Oudenaarde. Wyman nam van meet af aan het initiatief, al bleef Sanne Cant wel heel lang aandringen. Uiteindelijk moest de Kempense toch haar meerdere erkennen in Wyman. Nikki Harris, die haar contract bij Telenet-Fidea verlengde, mocht als derde mee op het podium.




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!