Velofollies 2024

Bart Wellens past voor Koppenberg en Zonhoven

Bart Wellens past voor Koppenberg en Zonhoven

Bart Wellens heeft een ontsteking van de tussenwervelschijf en van enkele zijdelingse facetgewrichtjes. Om het genezingsproces zijn gang te laten gaan blijft Bart de komende tien dagen weg uit competitie. Dat meldt zijn Telenet-Fideateam.

 

Wellens passeerde vandaag een reeks onderzoeken in het Geelse Ericaziekenhuis. Daar kwam een ontsteking van de tussenwervelschijf en van een paar zijdelingse facetgewrichtjes aan het licht. De oorzaak zou een letsel van 2006 zijn.

 

De Kempenaar kreeg deze namiddag al een behandeling die de druk op zenuw en ruggenmerg moet verminderen en uiteindelijk moet wegnemen. Om het genezingsproces zijn gang te laten gaan, moet Wellens tien dagen uit competitie blijven. Licht trainen mag, kracht zetten niet. Hij blijft dus weg uit Oudenaarde en Zonhoven en zal wellicht hervatten in Hamme-Zogge.

 

"Geen mentaal probleem"

 

"Ik ben vooral blij dat ik eindelijk weet wat er aan de hand is", klinkt Wellens toch opgelucht. "Ik kon wel zeggen dat ik pijn had en geen kracht in de benen voelde, maar velen begonnen het te zien als een mentaal probleem. Het was dus wel degelijk ernstig. Positief is het dat het kan opgelost worden. Ik mag rustig fietsen, maar zonder weerstand. De rest is afwachten. In principe mag ik vanaf vrijdag de trainingen weer stelselmatig opdrijven, maar we bekijken het dag per dag. "

 

Wellens kreeg deze namiddag een paar inspuitingen die pijnlijk waren. "Een korte, maar intense pijn. Volgens de dokter het ultieme bewijs dat er een mankement was, anders had ik er niets van gevoeld, wist hij.

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

december 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!