Zeges voor Dhoore, Peeters, Wyman en Van der Poel in Ruddervoorde

Zeges voor Dhoore, Peeters, Wyman en Van der Poel in Ruddervoorde

De jeugd- en dameswedstrijden in Ruddervoorde leverden geen grote verrassingen op. Nieuweling Alessio Dhoore, junior Yannick Peeters en belofte Mathieu van der Poel wonnen glansrijk. Bij de dames was Helen Wyman outstanding.

 

Mathieu van der Poel lijkt opnieuw vertrokken voor een lange zegereeks. Moest hij gisteren in Tabor tot diep in de finale nog afrekenen met Gianni Vermeersch, dan had de jongste van de Van der Poel-broers in Ruddervoorde veel minder tegenstand. Van der Poel liet al in de tweede ronde de snel gestarte wereldkampioen Mike Teunissen in de steek en vertrok voor een lange solo. Michael Vanthourenhout probeerde even de kloof te dichten, maar besefte snel dat dit onbegonnen werk was.

 

Pech Van Aert

 

Vanthourenhout werd bijgebeend door Wout Van Aert, terwijl Mike Teunissen Gianni Vermeersch zag terugkeren in de strijd voor de vierde plaats. Van der Poel was dan al lang buiten schot. In de slotfase nog één wijziging: Wout Van Aert zag zijn tube van de velg lopen en moest een halve ronde te voet verder. Zo kon Vanthourenhout toch nog de tweede plaats opeisen, terwijl Vermeersch -die Teunissen had afgeschud- zomaar een podiumplaats in de schoot kreeg geworden.

 

Eerder op de middag had Yannick Peeters de juniorenwedstrijd gedomineerd. De zoon van Wilfried nam daarmee revanche voor zijn mindere resultaat van Tabor, waar hij in de aanvangsfase in een valpartij betrokken was. Thijs Aerts en Stijn Caluwé flankeerde Peeters op het podium, terwijl Elias Van Hecke en de verrassende Pieter Van Roosbroeck de top vijf vervolledigden. De nieuwe wereldbekerleider Eli Iserbyt bleef afwezig in Ruddervoorde.

 

Net geen volledig Brits podium

 

Helen Wyman was op de Pyfferoenweide met voorsprong de sterkste dame. Nikki Harris gaf een half minuutje toe, terwijl Sanne Cant als derde werd afgevlagd. Al kostte dat bloed, zweet en tranen. Cant zette een millimetersprint met Gabriella Durrin nipt naar haar hand en verhinderde op die manier een volledig Brits podium.

 

's Voormiddags trapten de nieuwelingen deze lange veldritmiddag af. In deze wedstrijd stond geen maat op de jonge West-Vlaming Alessio Dhoore. Die rukte zich in de eerste ronde al los van zijn voornaamste concurrenten. Jappe Jaspers en Alex Colman mochten mee op het podium.

 

 

Foto's: © Rudy De Backer
Zoeken

Kalender

juli 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!