Iserbyt, Van der Poel en Compton nieuwe WB-leiders

Iserbyt, Van der Poel en Compton nieuwe WB-leiders

Blijft Van der Haar autoritair leider bij de profs, dan zorgde Tabor voor nieuwe truidragers bij de jongeren. Eli Iserbyt en Mathieu Van der Poel mogen eind november in Koksijde in het wit van start. Bij de dames neemt Compton de leiding over van de afwezige Vos.

 

Straffe stoot toch van die Eli Iserbyt, die als eerstejaarsjunior blijft bevestigen. Nadat hij twee weken geleden al verrassend won in Ronse, toonde de jonge West-Vlaming ook zijn talent op het hoogste niveau. Vierde in Valkenburg, nu tweede in Tabor, na thuisrijder Toupalik. Het levert de Bavikhovenaar meteen de leiderstrui op in de wereldbekerranking.

 

In de beloftenwedstrijd zette Mathieu van der Poel de puntjes op de i na zijn nederlaag in Valkenburg. Van der Poel domineerde in Tabor de hele wedstrijd, samen met Gianni Vermeersch. In de slotfase maakte de wereldkampioen het verschil door de balkjes op de fiets te trotseren. Vermeersch werd knap tweede.

 

Cant vijfde

 

In afwezigheid van Marianne Vos ging de zege in de dameswedstrijd naar de Amerikaanse Katie Compton. Zij haalde het van Nikki Harris en thuisrijdster Pavla Havlikova. Sanne Cant werd verdienstelijk vijfde. Compton neemt de leiderstrui over van Vos.




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!