Bevesting Denuwelaere: 'Ik stop ermee'

Bevesting Denuwelaere: 'Ik stop ermee'

Deze morgen maakten we al melding dat Jan Denuwelaere de handdoek wilde gooien. Dit werd zonet bevestigd in een persbericht van het team. De West-Vlaming zal op de Koppenberg afscheid nemen van het veldrijden.

 

Lees hieronder de reactie van Jan Denuwelaere..

 

‘Ik kan het niet langer opbrengen om de focus voluit op het crossen te richten. Ik maakte als gewezen motorcrosser een snelle opgang in het veldrijden. Ik was een groentje in het vak toen ik zes jaar geleden kennis meemaakte met het crossen op de fiets. Ondanks het feit dat ik de echte basis van het crossen miste, maakte ik een steile opgang en kreeg ik bij Style&Concept de kans om prof te worden. Mijn spectaculaire overwinning van vorig jaar in Essen zal in die optiek nog veel opgerakeld worden. Maar nu ontbreekt het me aan de motivatie om nieuwe doelen te stellen."

 

"SLECHTE STARTPOSITIE"

 

"Mijn beslissing om af te haken heeft ook te maken met de huidige situatie in het veldrijden. Telkens weer moet ik vanop de derde of de vierde rij starten. Beloften hebben vaak een betere startpositie. Als prof worden we te weinig beschermd. De mensen beseffen niet welk gevecht ik telkens weer moet voeren om voorin te kunnen geraken. In iedere veldrit diende ik daarom twee koersen te rijden. Eén om de start in het gewriemel te overleven en één om zo dicht mogelijk te kunnen eindigen. Want daarop werd ik beoordeeld voor de wereldbekerselecties. Dat ik achteraan diende te starten, daar hield de bondscoach nooit rekening mee. Enkel het resultaat telde. Deze situatie kwam me de strot uit. Met dit onevenwicht kan ik niet langer leven en daarom nam ik deze beslissing."

 

"Bovendien kon ik alleen in echte modderomlopen, zoals vorig in Essen, boven mezelf uitstijgen. Mijn probleem is ook dat het veldrijden meer is geëvolueerd naar snelle omlopen. Niet mijn ding dus. Ik kan wel blijven aanmodderen maar daarmee is niemand gediend. Ik niet, mijn supporters niet, mijn sponsors niet. Dus nam ik een eerlijk besluit en beslis daarom om mijn ambities in het veldrijden stop te zetten."

 

"BEGRIP BIJ TEAMLEIDING"

 

Op 1 november 2013 neemt de Woestenaar officieel afscheid tijdens de Koppenbergcross. Zijn beslissing kan bij de teamleiding op het nodige begrip rekenen. ‘De mens primeert in zo’n gevallen boven de topsporter en daarom werkten we met Jan een oplossing uit. Hij zal met onmiddellijke ingang niet meer als prof fungeren, maar kan ooit, wanneer hij van mening zou veranderen, terug op ons beroep doen’ stelt Garret Van Den Berghe, voorzitter van het Style&Concept Cycling Team vzw, die niet uitsluit dat het bedrijf op termijn opnieuw investeert in het veldrijden.
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!