Bart Wellens vanaf donderdag met mondstuk

Bart Wellens vanaf donderdag met mondstuk

Bart Wellens mag donderdag zijn 'bite' afhalen bij zijn tandarts. Het mondstuk moet de tweevoudige wereldkampioen van zijn rugproblemen afhelpen. "Bij alle ellende die ik twee jaar geleden meemaakte, werden vier tanden getrokken. Dat zorgde voor een onevenwicht."

 

U herinnert zich ongetwijfeld het Belgisch kampioenschap van Hooglede, twee jaar geleden.

Bart Wellens werd die nacht in kritieke toestand in de kliniek opgenomen, waar zelfs even voor zijn leven gevreesd werd. "Alles is uiteindelijk goedgekomen", lacht de Kempenaar, "maar rechtsachter in mijn mond werden wel vier tanden getrokken, omdat daar een infectie op zat. Dat 'gat' in mijn mond blijkt nu de oorzaak te zijn van de rugproblemen waarmee ik sinds de voorbije zomer kampte."

 

"Dankzij kinderosteopaat"

 

Wellens verduidelijkt. "Omdat die tanden rechtsachter weg zijn, ben ik dus al bijna twee jaar verplicht links te knabbelen. Dat zorgde stelselmatig voor een onevenwicht, wat op termijn op mijn ruggenwervel is beginnen werken. Osteopaat Jan Bercx, eigenlijk een kinderosteopaat die ik leerde kennen via de kinderen, is voor negentig procent zeker dat daar de oorzaak ligt."

 

Donderdag mag Wellens zijn bite afhalen bij zijn tandarts, waarna Bercx het ding nog eens zal checken vooraleer het definitief in gebruik genomen wordt. Zondag in Valkenburg reed Wellens dus wel degelijk nog met rugpijn rond. "Weliswaar in die mate dat het -in tegenstelling tot de week voordien in Den Bosch en Ronse- niet naar de benen uitstraalde. Daardoor kon ik toch naar behoren presteren. Hopen maar dat ik binnenkort definitief van het probleem verlost ben.

 

 

Foto's: © Patje Cosyn




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!