Michael Vanthourenhout houdt Van Aert en Van der Poel af

Michael Vanthourenhout houdt Van Aert en Van der Poel af

Michael Vanthourenhout heeft de eerste Wereldbekerwedstrijd voor beloften gewonnen. Wout Van Aert en topfavoriet Mathieu van der Poel mochten mee op het podium. De Franse broers Dubau werden één en twee in de juniorenwedstrijd, waarin Yannick Peeters derde eindigde.

 

Belgisch kampioen Yannick Peeters deed op het prachtige maar veeleisende parcours in Valkenburg zowaar een gooi naar de zege. De zoon van ploegleider Wilfried waagde iets voor halfkoers zijn kans, toen Lucas Dubau zich mistrapte in een strook bergop. Maar zijn voorsprong bleef beperkt tot een vijftigtal meter. De technisch begaafde Fransman kwam terug en zette op zijn beurt Peeters onder druk. Dat resulteerde na tweederde wedstrijd in een schuiver van de Kempenaar, die daardoor niet alleen kostbare seconden, maar ook wat vertrouwen verloor. Zo moest hij in de finale ook nog Dubau's tweelingsbroer Joshua voorlaten.

 

Peeters eindigde fraai derde en mag de toekomst hoopvol tegemoet zien. Na zijn prestatie van vandaag mogen we met zekerheid zeggen dat de tweedejaarsjunior dit jaar meermaals kan en zal meespelen op internationaal niveau. En als we het over toekomst hebben, dan mogen we ook de naam Eli Iserbyt vermelden. De kleine West-Vlaamse eerstejaarsjunior klampte een tijdlang aan bij het trio Peeters-Dubau-Dubau, moest nog voor halfkoers afhaken, maar slaagde er in de finale toch in zijn vierde plaats vast te houden. Iserbyts zege in Ronse blijkt dus allesbehalve een toevalstreffer. Ook Kobe Goossens, ondanks een lekke band vijfde, mocht na afloop de Valkenburgse arena met opgeheven hoofd verlaten.

 

Ook Van der Poel kan dus verliezen

 

Stonden de Fransen met z'n tweeën op het juniorenpodium, dan kleurden de Belgen het beloftenpodium. Voor het eerst dit veldritseizoen weerklonk de Brabançonne, met dank aan Michael Vanthourenhout.

 

De West-Vlaming nam de beste start, Wout Van Aert pikte makkelijk aan. Iets verderop volgde met Gianni Vermeersch en Tim Merlier nog een Belgisch duo. Van topfavoriet Mathieu van der Poel was op dat moment nog geen spoor. De jonge alleskunner moest vanop de vierde rij van start en kwam in de aanvangsfase op de koop toe ook nog eens ten val.

 

Toch baande de dubbele wereldkampioen zich alsnog een weg naar voor, maar Michael Vanthourenhout, die iets voorbij halfkoers zijn Kempense kompaan in de steek liet, zag hij pas terug voorbij de streep. Van der Poel kreeg wel nog Van Aert te pakken, maar die slaagde er dankzij een vinnig sprintje toch nog in de tweede plaats te pakken. Van der Poel moest vrede nemen met plaats drie. De Sunweb-Napoleonploegmaats Tim Merlier en Gianni Vermeersch finishten respectievelijk vijfde en zesde. 

 

Toptalent Mathieu van der Poel kan dus eindelijk opnieuw verliezen. Laat dit dé conclusie zijn na afloop van deze aantrekkelijke beloftenwedstrijd. Oké, de eerstejaars kende pech en was misschien wel de beste man in koers, maar de concurrentie kan toch een beetje moed putten. En Van der Poel zelf, die is in één klap van een portie druk verlost. Zoals hij zelf toegaf: 'Een keertje verliezen is niet eens een ramp. Want de druk en de verwachtingen werden stilaan wel heel groot."Volledige uitslag junioren en U23 beloften via: klik

 

 

 

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!