Happy Dog Cat

Vantornout triomfeert in Ardooise Kermiscross

Vantornout triomfeert in Ardooise Kermiscross

Klaas Vantornout heeft zijn eerste seizoenszege beet. In de drassige weiden van Ardooie reed de Belgische kampioen in de finale weg van Niels Albert en Philipp Walsleben. Ook vorig jaar was de Sunweb-Napoleonrenner de beste in eigen streek.

 

De Ardooise Kermiscross zorgde opnieuw voor een volkstoeloop. De naar schatting zevenduizend toeschouwers zagen een aantrekkelijke wedstrijd, gedomineerd door de BKCP-Powerplusploegmaats Niels Albert en Philipp Walsleben én Belgisch kampioen Klaas Vantornout. Ook belofte Gianni Vermeersch haakte een tijdlang zijn wagonnetje aan, maar die moest halfkoers toch even naar adem happen.

 

In de voorlaatste ronde profiteerde Vantornout optimaal van een dubbele slipper van Albert. De Vlaams-Brabander probeerde de scheve situatie nog recht te zetten, maar slaagde net niet in zijn opzet. Hij verdrong wel nog ploegmakker Walsleben van de tweede  plaats. Tom Meeusen en de verbazend sterke Gianni Vermeersch maakten de top vijf vol.

 

"Had meeste power"

 

"Ik voelde van meet af aan dat ik goede benen heb", aldus Vantornout na afloop. "En dan is het simpel, want in deze wedstrijd is het de power die telt. Wie het meeste kracht op de pedalen kan zetten, wint. Niels Albert prikte een paar keer, maar ik kon als enige zijn versnellingen beantwoorden. Toen ik merkte dat hij wat tijd verloor na een slipper, twijfelde ik uiteraard niet. Die versnelling was er ook teveel aan voor Walsleben."

 

Albert tilde niet te zwaar aan de nederlaag. "Als je verliest, ben je altijd wat ontgoocheld. Maar die dubbele val kostte mij de zege. Na mijn eerste val in het parkje, kon ik ei zo na terugkeren, maar net toen ik bijna kwam aansluiten, lag ik opnieuw tegen de grond. Dan was het over."

 

Sven Nys reed in de derde ronde lek en kwam niet meer terug voorin. De winnaar van Ronse gaf na afloop aan ook nog last te hebben van de rug. "Geen verrassing dat Vantornout hier wint. Op dergelijke omlopen is hij altijd in zijn sas. Mezelf ontbreekte het vandaag wat aan pure kracht door die zeurende rugpijn. Ik had gehoopt dat ik vandaag van die pijn verlost zou zijn, niet dus. Hopelijk komt het wel in orde tegen zondag."

 

Bart Wellens gaf forfait voor Ardooie. "Ik blijf met rugpijn kampen en ik wilde de Wereldbekermanche van Valkenburg niet in het gedrang brengen."

 

 

Copyright foto's: Patje Cosyn
Zoeken

Kalender

oktober 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031