Ook zeges voor Van der Poel, Iserbyt, Groot en Harris

Ook zeges voor Van der Poel, Iserbyt, Groot en Harris

Slechts één Belgische zege in de omkaderingswedstrijden in Ronse: eerstejaars Eli Iserbyt won verrassend de juniorenwedstrijd. Mathieu van der Poel domineerde meteen zijn eerste cross bij de beloften, Mitch Groot was de beste nieuweling en Nikki Harris was met voorsprong de beste dame.

 

In die juniorenwedstrijd zag het er nochtans lange tijd naar uit dat Belgisch kampioen Yannick Peeters het laken naar zich toe zou trekken. De zoon van Wilfried reed met voorsprong aan de leiding, toen hij in de voorlaatste ronde onderuit ging en de wedstrijd verliet. Zo ging de zege in extremis naar de kleine West-Vlaming van Telenet-Fidea. Gianni Van Donink en Kobe Goossens zorgden zelfs voor een compleet blauwgeel podium.

 

Mitch Groot, de aanwinst van Enertherm-BKCP, won de nieuwelingenwedstrijd met een kleine bonus op Alessio Dhoore.

 

Mathieu van der Poel debuteerde deze namiddag bij de beloften. Als allerjongste van het hele pak slaagde hij er toch in met de zege aan te knopen. Gianni Vermeersch werd heel verdienstelijk tweede, Wout Van Aert mocht als derde mee op het podium. "Ik moest helemaal achteraan starten, maar kon op deze zware omloop toch snel opschuiven", aldus de kersverse juniorenwereldkampioen van Firenze. "Toegegeven, het ging beter dan verwacht. Alhoewel, om eerlijk te zijn: ik had vooraf wel gehoopt mee te strijden voor winst. Na Firenze kon ik een tweetal weken specifiek crossgericht trainen. Dat volstond toch om de techniek snel weer onder de knie te krijgen."

 

Nikki Harris domineerde de dameswedstrijd van start tot finish en mocht zo haar verongelukte teammate Amy Dombroski eren. Harris' landgenote en Europees kampioene Helen Wyman won het duel van Sanne Cant voor de tweede plaats.

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!