Marianne Vos: 'Sanne Cant heeft grootste stap voorwaarts gezet'

Marianne Vos: 'Sanne Cant heeft grootste stap voorwaarts gezet'

Dit weekend doet ook wereldkampioene Marianne Vos haar intrede in het veld. Zaterdag start ze in 's Hertogenbosch. Opmerkelijk: 'Hare Majesteit' Vos is onder de indruk van Sanne Cant. "Zij zette vorig jaar de grootste stap. En ook nu lijkt ze alweer een stapje hogerop te zetten." 

 

Mooi verjaardagscadeautje voor Sanne Cant toch, zo een complimentje van 'monument' Vos. De Kempense, dit seizoen al goed voor een drie op drie, weet op dit moment nog niet echt wat ze internationaal waard is. "Moeilijk in te schatten", gaf ze ons onlangs nog toe. "Ik ben goed begonnen aan het seizoen, had nog geen enkele wedstrijd het gevoel dat ik in het rood moest gaan, maar tot nog toe misten we nog een paar meisjes. Nikki Harris, Helen Wyman, Marianne Vos, Katie Compton, ... Pas na de Wereldbeker in Valkenburg zal ik echt weten waar ik sta."

 

Wel, als het van Marianne Vos afhangt, doet Cant dit jaar zeker mee voor de prijzen. "Ik denk dat jullie landgenote Sanne Cant de grootste stap voorwaarts heeft gezet", vertelt Marianne Vos aan cyclo-cross.info. "Vorig jaar heeft ze voor de eerste keer een constant seizoen gereden op hoog niveau. Ik denk dat ze dit jaar zeker nog beter kan doen.”

 

Ook Philipp Roodhooft, teammanager van Cants Enertherm-BKCP-team heeft dat gevoel. "Laten we niet op de feiten vooruit lopen, maar dit is het eerste seizoen dat ik Sanne zo sterk aan het seizoen weet beginnen. In Ronse is Vos er niet bij, maar Harris en Wyman wel. Vorig jaar gaf ze in die periode van het seizoen nog een minuut toe. Nu denk ik dat onze Belgische kampioene met ambitie naar Ronse mag afzakken."

 

Een eerste confrontatie met Marianne Vos komt er pas volgende week zondag, ter gelegenheid van de Wereldbekermanche in Valkenburg.

 

Foto's: Johan Pelgrims




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!