Marc Herremans nieuwe sterke man bij Kwadro-Stannah

Marc Herremans nieuwe sterke man bij Kwadro-Stannah

Adrie Van der Poel is geen coach meer bij Kwadro-Stannah. De sterke man en het nieuwe gezicht van het team met Martin Bina, Marcel Meisen, Mariusz Gil en Radomir Simunek wordt Marc Herremans.  "Met als doel op termijn onze voet naast de andere topteams te zetten."

 

Het  zat de sponsors Kwadro en Stannah redelijk hoog, het feit dat hun team -dat pas vorig seizoen het levenslicht zag- voortdurend het 'B-ploegje' van BKCP-Powerplus werd genoemd. "Een imagoprobleem waar we zo snel mogelijk vanaf wilden", aldus manager Philip Roodhooft.

 

Uitgebreide verantwoordelijkheid

 

"Na veel overleg zijn we bij Marc Herremans terechtgekomen. Marc wordt de nieuwe sterke man én het gezicht van de ploeg, die voortaan niets meer te maken heeft met BKCP-Powerplus. Zo zijn de banden met ons definitief doorgeknipt. Het enige waar wij nog voor zorgen is dat Kwadro-Stannah twee jaar verder kan zonder financiële zorgen. Maar hoe het beschikbare budget besteed wordt, is de verantwoordelijkheid van Herremans."

 

Herremans zelf toonde zich vanmorgen in zijn trainingscentrum '185' in Wuustwezel bijzonder ambitieus. "Mijn eerste doel is van ons kwartet renners (Radomir Simunek, Marcel Meisen, Martin Bina en Mariusz Gil, red) een hecht blok te maken. Vanmorgen trainden we voor het eerst samen en ik ben er van overtuigd dat er nog een ruime progressiemarge is." Herremans, tot begin 2013 coach van Kevin Pauwels, begeleidt ook Rob Peeters. "Op individuele basis, maar dat staat los van mijn nieuwe functie bij Kwadro-Stannah", benadrukt hij. "Dat kan in principe geen probleem vormen". De voormalige triatleet wordt vooral geroemd als grote motivator.

 

'Zeggen niet neen tegen beloftevolle Belg'

 

Voorlopig bestaat de kern van het team dus uit vier eenheden, maar noch Herremans, noch beide sponsors sluiten uit dat er op termijn versterking komt. "Er is nog ruimte", klinkt het bij Kwadro en Stannah. "En nee, we sluiten ook niet uit dat er zelfs een Belgisch talent bijkomt. Als die voorhanden is, tenminste. Want we willen wel kwaliteit leveren. Dat is ook de belangrijkste peiler van het succes van onze beide bedrijven. Maar als zich een opportuniteit aandient, gaan we aan tafel zitten."

 

Adrie Van der Poel verlaat dus het team. "Omdat ook daar weer belangenvermenging kan ontstaan", aldus Roodhooft nog. "Zijn beide zonen zijn vanaf 1 januari 2014 prof bij BKCP-Powerplus. Hij zal zich meer met hen bezighouden, en met ons opleidingsteam Enertherm-BKCP."

 

Simunek out

 

Herremans staat zondag in Ronse voor het eerst in het veld in dienst van Kwadro-Stannah, dat voorlopig met z'n drieën aantreedt. Radomir Simunek is sinds eind augustus out met dank aan een mycoplasma-bacterie. "Een kleine katastrofe", noemt Simunek het. "Mijn heroptreden is voorzien in Tabor, waar de tweede Wereldbekermanche wordt verreden. En dan nog zal ik mij een tijdje moeten beperken tot één wedstrijd per weekend. Meteen zijn alle klassementen om zeep, terwijl het seizoen nog moet beginnen."

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!