Isolteam - nieuws
AGB 24/24

Hongerige Meeusen klopt ploegmaat Peeters

Hongerige Meeusen klopt ploegmaat Peeters

Tom Meeusen heeft zijn eerste seizoenszege beet. De Essenaar maakte in de finale van de GP Van Damme komaf met ploegmaat Rob Peeters. Vantornout (derde) was de pechvogel van de dag, terwijl Niels Albert en Sven Nys vrede moesten nemen met verre ereplaatsen. 

 

Al vrij vroeg in de wedstrijd zonderden Rob Peeters, Tom Meeusen en Klaas Vantornout zich af. Toen de andere toppers achter het trio elkaar iets te veel het wit uit de ogen keek, liep de bonus in een mum van tijd op tot een halve minuut. Albert -alweer slecht weg- en Nys probeerden om de beurt om de achterstand te verkleinen, maar de twee Vlaams-Brabanders kregen geen hulp. Onder meer een verbazende Gianni Vermeersch, Bart Wellens, Wout Van Aert en Kevin Pauwels (jawel, allemaal ploegmaats van de drie leiders) stopten perfect af.

 

Pech Vantornout

 

Toch zouden ze niet met z'n drieën de finale induiken. Na veertig minuten wedstrijd kende Belgisch kampioen Vantornout pech toen in de kleinste van twee zandbakken zijn ketting afliep. "Tien seconden stond ik stil om dat ding er opnieuw op te leggen", foeterde de West-Vlaming na afloop. "Op een razendsnel parcours als dit was dat té veel. Mijn wedstrijd zat er meteen op."

 

Dus vochten Meeusen en Peeters -net als alle andere ploegmaats met rouwband om- onder elkaar uit wie met de zege naar huis mocht. Geloof ons, er werden geen cadeaus uitgedeeld. Twee hongerige Kempenaars duelleerden, af en toe zelfs schouder aan schouder, tot op de streep. Meeusen trok aan het langste eind en mocht na afloop de zege opdragen aan Amy Dombroski. Rob Peeters legde zich neer bij de nederlaag. "Ik heb me meer dan dubbel geplooid om zelf te winnen, maar ik zat pierendood. Ik kon niet meer sprinten." Voor Meeusen was deze eerste seizoenszege een opsteker van jewelste na alle ellende van het voorbije jaar. "En of dit deugd doet. Ik ben begin dit jaar door het slijk gehaald, maar vandaag bewijs ik dat ik er nog bijhoor."

 

'Voor Amy'

 

Leuk toemaatje voor het fel geteisterde Telenet-Fideateam: niet alleen Meeusen mocht zijn zege opdragen aan de betreurde Dombroski, ook zijn jonge ploegmaats Eli Iserbyt, Kobe Goossens en Arnaud Grand mochten op andere velden het zegegebaar maken. Zoals Meeusen na afloop tweette: "Amy, bedankt voor de extra kracht die je ons vandaag gaf." Meteen ook een mooi eerbetoon dat de familie Dombroski misschien wel een hart onder de riem steekt. Donderdag landt haar familie in België, vrijdag staat de plechtigheid in Heist-op-den-Berg op de agenda. Volgend weekend tenslotte zullen haar ouders wellicht ook de veldrit van Ronse bijwonen.

 

                                           

 

 Foto's: ©P.Cosyn / e.a.
Zoeken

zin om te adverteren

Kalender

november 2020<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30