Amy Dombroski overleden na ongeval op training

Amy Dombroski overleden na ongeval op training

Vreselijk nieuws binnen het damesteam van Telenet-Fidea: Amy Dombroski is na een zwaar ongeval op training overleden. Amy deed rond vier uur 's namiddags een snelheidstraining achter de scooter toen ze in Sint-Katelijne-Waver in aanrijding kwam met een vrachtwagen.

 

De bestuurder van de brommer ontsnapte wonder boven wonder aan het ongeluk. Voor Amy was de klap echter zo hevig dat ze aan de gevolgen is bezweken. Amy is 26 jaar. Ze werd geboren en groeide op in Jericho-Vermont en woonde sinds vorig jaar in Boulder-Colorado. Ze was verloofd met motorcrosser Ryan Rozinsky. Speciaal voor de ploegvoorstelling van Telenet-Fidea en Young Telenet-Fidea CT was ze dinsdag komen overvliegen uit Amerika, waar ze tien dagen geleden nog een wedstrijd won.

 

Zowel collega's als de Telenet-Fideaploegleiding omschrijven Amy als een heel sympathieke jonge vrouw met veel ambitie. Ze had de voorbije maanden keihard aan haar kracht en snelheid gewerkt om de komende maanden de aansluiting te maken bij de top van het vrouwenveldrijden.

 

Van Kasteren aangeslagen: 'Na Tim Pauwels, nu Amy.'

 

Manager Hans van Kasteren is bijzonder zwaar aangeslagen. “Dit is de tweede keer dat ons iets dergelijks overkomt. Toen Tim Pauwels, de broer van Kevin, destijds overleed, stierf hij in mijn armen. En nu dit. Amy was een fantastisch meisje, een goede veldrijdster in volle ontwikkeling. Dinsdag op de ploegvoorstelling merkte ik haar optimisme voor de komende winter. We hadden heel veel vertrouwen in haar”, klinkt het emotioneel.

 

Van Kasteren had ondertussen contact met de vader en de broer van Amy in Amerika. “De verslagenheid ginds is onwaarschijnlijk groot. Ik heb de familie verzekerd en op het hart gedrukt dat we er als team alles aan doen om hier de dingen die nodig zijn te regelen. Dat is onze verantwoordelijkheid.”

 

Net als het hele Telenet-Fideateam biedt ook het team van Veldritkrant.be zijn gemeende gevoelens van medeleven aan de familie, vrienden en entourage van de jonge Amerikaanse.




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!