Sven Nys miste 'vinnigheid' in het Dommelhof

Sven Nys miste 'vinnigheid' in het Dommelhof

Een jaar geleden troefde hij er Niels Albert af in de sprint. Zondag moest Sven Nys passen toen zijn grote rivaal in de finale een ultieme demarrage uit de mouwen schudde. "Ik miste nog wat vinnigheid, met dank aan de jetlag na mijn terugkeer uit Amerika." 

 

De wereldkampioen kon het na afloop niet ontkennen: hij reed in Neerpelt een wat anonieme wedstrijd. Nee, toen Bart Aernouts op avontuur trok, ging Sven Nys niet in de reactie. Ook toen Tom Meeusen en Kevin Pauwels het gaspedaal dieper induwden, volgde Nys niet. En wanneer Albert in de finale zijn beslissende demarrage plaatste, had hij ook al geen reactie in huis. Dan moet Nys eerlijk zijn, in tegenstelling tot anderhalve week eerder in Las Vegas, deed hij in Neerpelt nooit mee voor winst. En dat moet hij al bij al toch heel tevreden zijn met een tweede plaats. 

"Ben ik ook", gaf hij na afloop makkelijk toe. "Ik kon alleen een goed tempo aanhouden. Dus het kon slechter geweest zijn. Maar ik maak me niet ongerust. Door de jetlag na mijn terugkeer vanuit de States kampte ik met een gebrek aan vinnigheid. Maar dat gaat snel over. Nog enkele nachtjes slapen en ik ben weer de oude."

 

Toch wachten wij liever nog wat af. Vooral omdat we in Neerpelt een hele sterke Niels Albert zagen. Als je vanuit pakweg vijfentwintigste positie moet terugkeren naar de kop van de koers en je er dan zo makkelijk in slaagt van de overgebleven concurrenten weg te rijden, mag je zeggen dat je de beste was. Uitkijken of Nys volgende zondag in Laarne Albert wel het vuur aan de schenen kan leggen. Pas dan zullen we het 'jetlag-verhaal' voor de volle honderd procent geloven...

 

foto: ©Patje Cosyn




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!