Parcourskennis Paris-Roubaix opgefrist

Parcourskennis Paris-Roubaix opgefrist

Mathieu van der Poel verkende met zijn team Alpecin-Elegant, de naam voor in de helleklassieker, 't parcours van Paris-Roubaix 'Een opfrissing', klinkt het. (fotocredit FacePeeters)

"Vooral opgefrist", was het eerste dat Mathieu van der Poel opmerkte over de verkenning van het 't parcours van Paris-Roubaix. "Intussen kennen we de wegen hier ook. Maar 't is wel natuurlijk een regio waar dat je misschien wel het minst komt van alle koersen, van alle klassiekers toch. Dus het is nooit slecht om even op te frissen."

Met het gevoel in de benen zit het goed bij de winnaar van Milaan-Sanremo 2023. Het herstel na de Ronde van Vlaanderen zat woensdag in de Scheldeprijs al snor. Na een stevige race werd op donderdag een rustdag ingelast, om dan op vrijdag uitgebreid de wegen van Parijs-Roubaix te kunnen verkennen.

Ook met de planning om top te zijn zit het goed richting de 'Helleklassieker' "Het enige verschil is dat de Ronde me iets beter ligt dan Roubaix, denk ik. Maar als ik de benen heb van de Ronde zou ik hier ook wel mee moeten kunnen doen voor winst.", weet de kopman van Alpecin-Elegant

Pogacar komt niet aan de start maar Mathieu zag al dat de Sloveen goed over kasseien kan rijden en hij zou er wat hem betreft in de toekomst bij mogen zijn "Het is makkelijker om koers te maken met sterke renners.", klinkt het. Wat deze editie betreft ziet Van der Poel veel kanshebbers. 

"Je moet een beetje geluk hebben in deze wedstrijd ook. Wie nu in hem opkomen? "De namen die iedereen verwacht, zoals een Ganna , Van Aert, Kuhn, Pedersen, Asgreen, Lampaert, ... in mijn ogen kunnen er meerdere deze wedstrijd winnen ", luidt het 

(lees, kijk en luister verder onder de foto credit FacePeeters)
Team Alpecin Elegant PR 2023 creidit facepeeters MG 7587.jpg (326 KB)

"We moeten vooral goed als ploeg rijden hier. Maar je moet wel een beetje geluk hebben in deze wedstrijd. Vorige week (nvdr. in Ronde van Vlaanderen met een groep achterop geraakt) was mijn eigen fout, dat ik achter de brug zat in het peloton, en heeft de ploeg het wel goed rechtgezet. Die situtatie moeten we wel vermijden. ", is de eerlijke maar summiere uitleg over wat de ploegtactiek betreft voor zondag.

Wat de rugproblemen betreft " Die zijn stilaan helemaal opgelost. Het is terug iets aangenamer om zonder pijn op de fiets te zitten. " geeft Van der Poel mee waarom hij meer kilometers afbolt, alsook dat hij in samenspraak met de ploeg minder wedstrijden rijdt. "Dan is het wel voor mij makkelijker om echt tot het 'gaatje' te gaan en probeer ik het beste uit mezelf te halen."

"Het wordt soms vergeten maar een seizoen duurt soms heel lang. Eigenlijk vanaf het WK veldrijden tot Roubaix is één periode en dat zijn toch altijd veel belangrijke doelen. En de buitenwereld, de ploeg en ikzelf verwachten er altijd heel veel van. Daarom heb ik ook gekozen om iets minder te koersen dit jaar. ", benadrukt Mathieu van der Poel, die na Paris-Roubaix een lange rustperiode tegemoet ziet, met dan een opbouw richting de zomer. "Om op mijn best te zijn in de Tour.", is de afsluitende boodschap.

Alle info Paris-Roubaix klik hier

Beeldmateriaal en bron reacties: credit Team Alpecin-Deceunink/Elegant
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

december 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!