Sweeck heeft een WK-medaille beet

Sweeck heeft een WK-medaille beet

Laurens Sweeck heeft met het Belgische team in de Mixed Team Relay op het WK veldrijden 2023 het brons gepakt. Hij startte als laatste voor België, maakte nog een tuimelperte, maar wist de derde stek te consolideren.

Slotrijder voor België in de Team Relay op het WK veldrijden 2023 was Laurens Sweeck. Leider in de race Nederland kon niet meer bijgebeend worden, maar Groot-Brittannië, dat op positie twee reed, leek binnen bereik "De beleving was echt wel aanwezig in onze groep. Even hoopte ik de achterstand op de Britten nog in te halen. En dat was best nog mogelijk. Tot ik viel ...", vertelde Sweeck na afloop.

Zijn valpartij maakte het nog spannend, want Frankrijk, dat net achter België reed, kwam terug op medaillekoers. "Je rijdt de hele wedstrijd net boven de limiet. Dat maakt het risico op een foutje net iets groter. Jammer, zo kwam ik net te kort om de Britten te passeren. Maar anderzijds is deze bronzen medaille toch een knap resultaat. Als team hebben we allemaal naar verwachting gepresteerd. Deze medaille is dan ook een mooie beloning voor iedereen.", aldus Laurens Sweeck

Vind volledige uitslag/analyse Mixed Team Relay  klik

Info over het WK op zaterdag klik hier en voor dat op zondag klik hier

Kijk en luister hiernavolgend naar Laurens, die zich nu kan focussen op zondag

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!