Happy Dog Cat

Fem van Empel vocht zich naar het brons

Fem van Empel vocht zich naar het brons

Fem van Empel stond klaar om haar regenboogtrui meteen te laten schitteren op het EK veldrijden bij de beloften dames. De talentvolle jongedame kende kort na de start schakelproblemen en moest vanuit laatste positie aan een inhaalrace beginnen. Met verve vocht Fem zich nog naar de bronzen medaille.

Al meteen na de start sprong het versnellingsmechanisme van Fem van Empel haar fiets in blokkeermodus en kon ze niet meer schakelen. Hierdoor moest ze ineens als laatste aan haar wedstrijd beginnen. "Dat was in iedereen geval niet het plan van te voren.", zei Fem met een kwinkslag. "Meestal is mijn start mijn sterkste wapen. Ik ben wel als eerste weg maar als laatste het veld in. Het was gelijk omschakelen, nieuwe fiets pakken en van achteraan weer beginnen."

Ze pakte finaal nog knap het brons maar dat zat niet meteen in haar gedachte. "Je rijdt altijd voor de winst rond. Maar natuurlijk, Shirin (nvdr Anrooij) had een gaatje. Als Nederlander ga je er niet achteraan rijden.", legt ze uit. "Mijn gezondheid is de laatste weken niet zoals ik het zou willen. De derde plek was na een aantal rondes het hoogst haalbare in elk geval."

Over de zwaarte van het parcours: "Als je het goed indeelt, dan is het te doen. Maar met de wind tegen de VAM-berg op is wel het zwaarste dat je kan hebben.", luidt het en met de gezondheid gaat het de goede kant op.

EKD_6650 podium U23 dames.JPG (822 KB)Fotocredits TFoto

Kijk en luister naar Fem van Empel haar reactie kort na de race (beeldmateriaal credit Julien Gielen)


Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

juni 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!