Annemarie Worst is tevreden met haar prestatie

Annemarie Worst is tevreden met haar prestatie

Na een zware val de voorbije zomer heeft Annemarie Worst hard gewerkt om er terug te staan. Hoewel ze uiteraard graag wint, is ze best tevreden met haar zilveren medaille op het EK veldrijden 2020 in Rosmalen. (fotocredit TFoto)

Annemarie Worst kwam de voorbije zomer, tijdens een MTB-wedstrijd in het Zwitserse Leukerbad, kwalijk ten val en werd met de helikopter gerepatrieerd. Ze werd geopereerd voor afgescheurde pezen aan 't sleutelbeen en er startte een periode van herstel. "De eerste zware kwetsuur in mijn fietscarrière", klonk het toen.

In de superprestigewedstrijd Gieten, begin oktober, trad de 777-renster terug in competitie en finishte meteen als tweede. In Beringen, de wedstrijd die ze vorig seizoen won, zat er ook een goede uitslag in, maar in de laatste ronde nam ze misschien iets te veel risico, met een tuimelperte tot gevolg en een 7de plaats. In Ruddervoorde stond Annemarie weer op het podium, als tweede, en het voorbije weekend mocht ze op het hoogste schavotje op de Koppenberg (lees hier). Het toont aan dat de jongedame na haar val niet bij de pakken is blijven zitten.

Ik mag best tevreden zijn

Op het jongste WK in het Zwitserse Dübendorf was Annemarie teleurgesteld met het zilver, nu was de mooie glimlach na de EK-wedstrijd in Rosmalen er meteen. Worst kan dus best om met haar tweede plek? "Ja, eigenlijk wel, want ik weet waar ik vandaan kom nu."klinkt het, doelend op de blessure van afgelopen zomer. "Van te voren wist ik niet of ik zou rijden met het EK. En je bent gewoon blij . Ik denk dat ik tevreden mag zijn. Ik wil wel graag winnen en je kan natuurlijk balen. Maar ik denk dat ik een goede wedstrijd heb gereden. Ik heb gewoon hard genoeg gewerkt om hier op niveau te zijn . Ik denk dat ik wel tevreden mag zijn.", luidt het

Foutloos blijven, is altijd de kunst en een tweede Europese titel zat er in "Ik maak de laatste toer zelf een foutje waardoor ik het gat dicht moet rijden en dan er nog overheen moet komen, dat was wel zwaar ... dus ik weet het niet goed", zegt Annemarie, die toch hard haar best deed om het te verwezenlijken. "Ik had natuurlijk weer de trui gewild, het is een mooie trui om mee te rijden … maar ik ben gewoon tevreden hoe ik hier heb kunnen rijden", aldus Annemarie Worst, die Europees kampioen werd in 2018, ook in Rosmalen.


Lees ook: Ceylin del Carmen Alvarado pakt 2de Europese crosstitel voor Nederland klik hier
Uitslagen EK veldrijden 2020 op zaterdag 7 november klik hier

Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!