Belofte Kobe Goossens bezig aan sterke zomer

Belofte Kobe Goossens bezig aan sterke zomer

Als er zich de voorbije wegwedstrijden één belofte-veldrijder liet opmerken, dan wel Kobe Goossens. De tweedejaars kent een prima voorbereiding op het cross-seizoen. "Hopelijk kan ik straks die lijn doortrekken in het veld."

11de in het eindklassement van de Oberösterreichrundfahrt, op amper 16 tellen van de eindwinnaar. 3de in de Schaal Schoeters in Beveren. 29ste in de IWT Oetingen en dinsdag nog 17de in de profkoers van Vilvoorde. Eerder won hij al een regionale wedstrijd in Nieuwrode. Resultaten die aantonen dat Kobe Goossens goed bezig is. De Vlaams-Brabander is immers pas tweedejaars belofte.

"Mijn beste zomer in jaren? Misschien wel", vertelt de dorpsgenoot van Sven Nys, zijn nieuwe teambaas bij Telenet-Fidea. "Ik voel me in elk geval ook veel sterker dan de voorbije jaren. De exacte reden weet ik niet echt. Feit is wel dat ik na mijn juniorenperiode een moeilijke overstap kende naar de beloften. Een paar keer ziek worden en wat problemen met de knie speelden daarin ook wel een niet-onbelangrijke rol."

"Deze winter stap vooruit zetten"

Kobe Goossens werd derde in de Schaal SchoetersMaar nu is Goossens dus op dreef. Klaar voor zijn derde beloftenseizoen in het veld. "Ik heb nog een contract voor twee winters bij Telenet-Fidea. Het is met andere woorden nog niet echt van moeten, maar ik wil deze winter toch een paar stappen vooruit zetten. Nu, als ik de lijn van deze zomer kan doortrekken, ziet het er niet slecht uit."

Of er sinds de komst van Sven Nys veel veranderd is bij Telenet-Fidea, wilden we nog weten. "Toch een paar dingen", is Kobe voorzichtig. "We rijden uiteraard op Trek-fietsen in plaats van Ridley. En ik merk dat de mensen van Trek ongelooflijk veel moeite doen. Zo zijn ze al een paar keer vanuit Amerika afgezakt om onze positie op de fiets te verbeteren. Ook de ploegleiding doet moeite. Misschien wel meer dan vroeger. Zowel Kris Wouters als beide Svennen volgen ons op de voet op. Dergelijke details maken het verschil."

Rondes van Luik en Namen

Goossens begint volgende maandag aan de Ronde van Luik. Daarna rijdt hij nog een kermiskoers en volgt de Ronde van Namen. "Gevolgd door nog een rustperiode vooraleer we op stage vertrekken naar Mallorca. Eenmaal die achter de rug zal het rap september zijn", besluit het in april 20 geworden talent.

Foto: ©GlennCoessens / Tekst: NicoDick
Zoeken

AGB 24/24 zin om te adverteren

Kalender

januari 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031