Cofidis winactie
AGB 24/24

Klaas Vantornout beleeft alweer een onrustige zomer

Klaas Vantornout beleeft alweer een onrustige zomer

Tweevoudig Belgisch kampioen Klaas Vantornout treft het deze zomer niet. Eerst sukkelde hij -alweer- met de schildklier, vorige week werd hij opgeschept door een wagen. "Ik kwam er goed vanaf, maar nu mag het toch ophouden, wil ik aan het seizoen beginnen zonder achterstand."

"Het liep allemaal behoorlijk naar wens", vertelt Vantornout. "Ik had mijn slechte winter achter mij gelaten en was mij aan het voorbereiden op de volgende. Tot ik in de Triptyque Ardennais al in de eerste van drie ritten moest opgeven. Ik wist meteen hoe laat het was. Die verdomde schildklier alweer. Daar heb ik de voorbije jaren al meermaals mee gesukkeld."

Pas eind vorige maand ging het opnieuw beter, maar starten op het BK aan de Lacs de l'Eau d'Heure was nog geen optie. "Ik stond toen echt nog niet ver genoeg. Ik zou er gewoon weggereden worden. Maar ik besliste wel om vorige zondag de competitie te hervatten in de GP Monseré in Roeselare-Beveren, waar ook de rest van Marlux-Napoleon Games van start ging. Helaas..."

Uitgerekend twee dagen voor de GP Monseré werd Vantornout op training opgeschept door een wagen, die geen voorrang verleende. "Op de foto zie je dat ik geluk heb gehad. Maar ik kwam er vanaf met een lichte hersenschudding en een paar schaafwonden. Op die manier werd mijn competitiedebuut echter opnieuw uitgesteld."

"Minder druk"

Momenteel vertoeft Vantornout in het gezelschap van collega-crosser en gouwgenoot Vinnie Braet op stage in Calpe. "Ideaal om de conditie nog een weekje aan te scherpen in het vooruitzicht van de Ronde van Luik (18-22 juli, red.) Daar hoop ik weer wat niveau te halen. Een must eigenlijk, wil ik in september zonder achterstand aan het seizoen beginnen. Het is bijna vijf voor twaalf."

Al zal de ondertussen 34-jarige West-Vlaming niet meer met de grootste ambitie aan de start van de winter staan. "Pas op, ik zal mijn best blijven doen, hé. Me honderd procent geven. Maar de druk verdwijnt wel van mijn schouders door de komst van die jonge gasten. Die nemen het deze winter nog meer over... Ook bij ons in de ploeg, trouwens. Michael Vanthourenhout en straks ook Eli Iserbyt zijn klaar om te scoren. Dat gegeven zorgt er ongetwijfeld voor dat ik weer plezier zal beleven aan het veldrijden. Iets wat ik vorige winter toch wat miste."

Foto Vantornout: ©Photopress.be / Tekst: NicoDickZoeken

Kalender

januari 2019<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031