Cofidis winactie
AGB 24/24

Vooruitblik BK Beloften: Eli Iserbyt voor zes op zes

Vooruitblik BK Beloften: Eli Iserbyt voor zes op zes

Herbekijk nog eens de titel. Jawel, u leest het goed. Als Eli Iserbyt morgenmiddag als eerste over de streep bolt op het BK voor beloften, is dat zijn zesde driekleur op rij. Bijna ongezien, of je moet Roland Liboton of Sanne Cant heten.

Begrijpelijk, wanneer een eerstejaarsnieuweling of een eerstejaarsjunior het op het BK haalt van de één jaar oudere concurrentie. Maar in de beloftencategorie werkt het anders. Daar kom je als eerstejaars uit tegen jongens die drie jaar ouder zijn. Of in het geval van de kleine Eli Iserbyt tegen prille twintigers waar hij bijna letterlijk twee keer in kan.

Maar daar maalt het West-Vlaamse talent niet om. Morgen gaat hij gewoon voor zijn zesde driekleur op rij. Wat meer is, Iserbyt schuwt ook die favorietenrol niet. Al houdt hij wel beide voeten op de grond. "Ik ben woensdag -samen met de rest van het Telenet-Fideateam- de omloop in Lille gaan verkennen. Het is een parcours dat me ligt. Veel bochtenwerk, bedoel ik. Een explosief type als ik kan daar zijn voordeel uit halen. Anderzijds: ook Daan Hoeyberghs en Quinten Hermans, die ik zie als mijn belangrijkste concurrenten, kunnen dat. Dus zo gemakkelijk wordt het nu ook weer niet."

Antistress-recept? Examens

Opmerkelijk, tijdens onze babbel met het Telenettalent blijkt hij de kalmte zelve. "Of ik daar een recept voor heb? Mah nee gij. Weet je wat wellicht het verschil maakt met de concurrentie? Die jongens leven een hele week echt naar dat kampioenschap toe. Bij mij ligt het anders. Maandag heb ik examen: 'inleiding tot rechtswetenschap'. Uitgerekend één van de hoofdvakken in mijn eerste jaar Rechten. Nee, een ideale planning is dat niet. Maar het zorgt er wel voor dat mijn hoofd absoluut niet alleen op dat kampioenschap gericht is. Ik heb zo veel andere dingen waar ik moet aan denken. Tijd voor stress is er met andere woorden niet."

"Plan? Goed starten"


Hoe Iserbyt zondag de koers wil aanpakken? "Zorgen dat we goed mee zijn in de start, want Hermans en Hoeyberghs zijn echte quick-starters. Maar plannen, dat kan je vooraf moeilijk. In een wedstrijd heb je niet alles in de hand."


Foto's: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick
Zoeken

Kalender

januari 2019<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031