BK: Tom Meeusen parkeert de komende dagen in de Rucphense Bossen

BK: Tom Meeusen parkeert de komende dagen in de Rucphense Bossen

Tom Meeusen kwam vandaag als één van de weinige favorieten de BK-omloop verkennen. "En ik ben best verrast", klinkt het. "Ik had het technischer verwacht. Nu, ik weet wat me de komende dagen te doen staat: nog wat extra intervaltraining in de Rucphense Bossen inlassen."

Het ziet er naar uit dat Tom Meeusen dit seizoen perfect heeft gepiekt. Zoals hij bij de start van het seizoen al aankondigde, hoopte de Essenaar op zijn best te zijn in de kampioenschapsmaand. En uit zijn meest recente resultaten blijkt dat Meeusen stilaan top is. Vooral zondag in Leuven gaf hij nog eens blijk van zijn goede vorm, ook al ging de zege er naar zijn jonge ploegmaat Toon Aerts.

"Ja, ik was goed en ik tankte vertrouwen", klinkt het bij het boegbeeld van Telenet-Fidea. "Anderzijds moet ik vooral realistisch blijven: in Leuven stonden geen Van Aert of Pauwels aan de start. Ook Van der Haar en Van der Poel ontbraken. Een echte waardemeter was het dus niet. Anderzijds, ik heb wel het gevoel dat ik in mijn best mogelijke vorm richting Lille trek. En dat stelt me gerust."

"Geen Krawatencross"

Al was Meeusen na zijn parcoursverkenning van vandaag toch wel lichtjes ontgoocheld. "Eerlijk? Ik had het technischer verwacht. Dit is niet de omloop van de traditionele Krawatencross. Ik mis de 'vloeiende' bochten. Nu is het heel dikwijls bijna vanuit stilstand opnieuw vertrekken. Dat betekent een stuk meer interval, waardoor er helemaal geen garantie is dat het lang samenblijft. De meest sterke renner op conditioneel vlak zal hier met de titel lopen."

En dan doelt Meeusen uiteraard op Wout van Aert. "Geen discussie mogelijk. Hij is dé topfavoriet. Misschien pakt hij wel uit met een vroege aanval. Het voordeel voor hem is dat je hier snel uit het zicht ben. Maar het heeft ook zijn keerzijde: drie kwartier alleen rondfietsen is lang. Tenminste, als de achtervolgers op dat moment niet voor de tweede plaats fietsen. Want met zilver op een BK koop je niets."

"Voorbereiding wijzigen"

Meeusen hoopt op wat hulp mocht het zo ver komen. "Toon Aerts heeft de motor om in een omvangrijke groep mee voorin te rijden. Stel dat Van Aert voorop geraakt, kan hij een belangrijke factor zijn om de kloof binnen de perken te houden. En ik hoop ook dat in dat geval de andere teams -vooral Marlux-Napoleon Games- mee wat werk opknappen."

Na zijn parcoursverkenning grijpt Meeusen wel in wat zijn laatste voorbereidingen betreft. "Zeker weten. Ik zal de komende dagen toch wat tijd doorbrengen in de Rucphense Bossen, bij mij in de buurt. Daar wil ik nog wat extra op interval trainen. Het zal nodig zijn..."

"Laurens Sweeck en Kevin Pauwels"

Gepolst naar andere favorieten, heeft de Essenaar een verrassende naam in petto. "Dit is volgens mij een rondje dat Laurens Sweeck wel moet liggen. Hard optrekken, veel tussenstukken op de 'power', ... Laurens kan dat wel. Daarnaast geef ik Kevin Pauwels zeker een kans. Die is trouwens ook goed in vorm. Hoe ik de koers zelf wil aanpakken? Simpel: het wiel van Van Aert kiezen. Mijn krachten sparen tot op het moment dat Wout vertrekt. Om er dan zo lang mogelijk te blijven aanhangen."

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!