Bart Wellens: 'Kreeg nooit concreet voorstel van Van Kasteren'

Bart Wellens: 'Kreeg nooit concreet voorstel van Van Kasteren'

Bart Wellens is zondag co-commentator van Philippe Maertens tijdens het liveverslag van de cross in Erpe-Mere. Binnen twee weken gaat hij -op proef- aan de slag bij Ridley. "Ploegleider bij Telenet-Fidea? Ik kreeg nooit een concreet voorstel", vertelt hij.

Aan alle fans van Bart Wellens: wees gerust. Het gaat goed met 'Bartman'. Een paar kilootjes bijgekomen, dat wel. "Maar dat is van het goede leven", lacht hij. En nee, hij mist het rennersbestaan niet. "Eerlijk? Ik ben vooral opgelucht. Het was zwaar geworden om te trainen als de resultaten achterblijven. Er is een last van mijn schouders gevallen. Sinds mijn beslissing zat ik amper nog tien keer op de fiets. Met kameraden. En op voorwaarde dat er achteraf een terrasje werd gedaan", grapt hij.

Wellens blijft wel nog in het veldrijden actief. "Een beetje toch. Ik probeer Geert met wat raad bij te staan bij zijn damesteam (AA Drink-Kalas, red) en help mee bij het organiseren van de B-veldrit in Vorselaar. Daarnaast heb ik een zevental wedstrijden waar ik co-commentaar zal leveren aan de zijde van Philippe Maertens."

7 x co-commentator

Aanvankelijk was het de bedoeling dat het duo Wuyts-Herygers alle wedstrijden die op Sporza en Telenet worden uitgezonden, van commentaar zouden voorzien, maar op die beslissing is nu teruggekomen. Philippe Maertens en Bart Wellens nemen de wedstrijden in Erpe-Mere, Boom, Otegem, Zonnebeke en Oostmalle voor hun rekeningen. Ook het EK in Huybergen staat op Wellens' agenda en misschien Mol, die op VIER wordt uitgezonden.

Daarnaast gaat Wellens straks -op proef- aan de slag bij Ridley. "Ik ben een jaar of zes, zeven te vroeg wereldkampioen geworden om te kunnen rentenieren", vertelt Wellens. "Dus moet ik toch wat aan mijn toekomst denken. Ik reed mijn hele leven op Ridley-fietsen, dus contacteerde ik Jochem Aerts via mail. Ik kreeg een vrij positief antwoord terug. Binnenkort ga ik er aan de slag, als test. Om te zien in welke functie ik er het best rendeer. Dat zal nog wat zoeken zijn..."

"Geen voorstel"

Opmerkelijk: Telenet-Fideamanager Hans van Kasteren vertelde ons op de ploegvoorstelling dat hij nog op een antwoord van Bart Wellens wachtte omtrent het bekleden van een functie in het team. "Ik heb hem gevraagd wat hij wilde", aldus Van Kasteren. "Er is plaats voor hem in de ploeg. Manager, ploegleider, voor mijn part als chef-kok. Maar ik kreeg nog geen antwoord." Wellens lacht. "Ik had lang geleden één gesprek met Hans. Maar een concreet voorstel heb ik nooit gekregen. Als er geen aanbod komt, kan ik hem ook niet antwoorden, hé. Dat er nood is aan een extra ploegleider? Blijkbaar niet, hé."

Tussen de regels door lijken we te lezen dat Wellens en Van Kasteren niet meer de beste maatjes zijn. Maar dat wil Wellens zelf dan ook weer niet gezegd hebben. "Wat is 'beste maatjes'. We hadden altijd al een beetje een haat-liefde verhouding. Na mijn beslissing heb ik hem maar één keer meer gehoord. Zo werkt dat blijkbaar in de sport. Op Corné van Kessel na hoorde ik ook niets meer van de ploegmaats. Misschien niet eens onlogisch. Ieder is bezig met zijn eigen ding. En zelf ben ik deze zomer ook op geen koers geweest. Maar voor alle duidelijkheid: ik heb met niemand ruzie.

Tentoonstelling

Dat Bart Wellens heel bruusk afscheid van zijn profbestaan nam, betekent dat hij nergens werd 'uitgezwaaid.' "Dat hoeft voor mij ook niet. Ik voel wel de nood om mijn supporters op één of andere manier te bedanken voor al die jaren dat ze er voor mij waren. Maar ik wilde zeker niet iets groots. Maar wees eerlijk, mijn fans verdienen het toch veel meer om in de bloemetjes gezet te worden dan ikzelf."

"Naar verluidt wordt in Ruddervoorde wel iets op poten gezet. Geen probleem, maar het moet allemaal niet té zijn. Belangrijker vind ik wat mijn supportersclub en de gemeente Vorselaar uitgewerkt hebben."

Wellens' fanclub en de gemeente Vorselaar organiseren eind dit jaar een tentoonstelling en willen zowel Bart als zijn broer Geert op die manier eren. Meer info daarover vindt u op de website van Bart Wellens. Ten gepasten tijde houden ook wij u via deze weg op de hoogte van dit eerbetoon...


Foto's: ©Photopress.be en www.bartwellens.be / Tekst: NicoDick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!