Juniorentalent Jappe Jaspers: 'Bij Mettepenningen blijven was geen optie'

Juniorentalent Jappe Jaspers: 'Bij Mettepenningen blijven was geen optie'

Tweedejaarsjunior Jappe Jaspers ruilde de voorbije zomer Lares-Doltcini voor Enertherm-BKCP. "Bij het team van Jurgen Mettepenningen zat het niet meer goed. Bij mijn nieuwe team voel ik me wel goed in mijn vel." De Bonheidenaar zette zijn seizoen alvast in met winst in Kessel.

In oktober vorig jaar kreeg het jongerenteam van de broers Roodhooft een opdoffer te verwerken. Nederlander Pascal Eenkhoorn, hun sterke man bij de junioren, maakte onverwacht de overstap naar de weg. Wat volgde was een overgangsseizoen waarin vooral eerstejaars Jens Dekker enkele flitsen van zijn klasse toonde. Maar de grote zeges bleven uit. Intussen zijn Dekker, Victor Vandebosch en Jarno Liessens een jaartje ouder, vertrok Mitch Groot naar Lares-Doltcini en heeft Christoph Roodhooft met Jappe Jaspers een nieuw talent binnengehaald.

Vorig seizoen moest Jaspers nog zijn meerdere erkennen in de één jaar oudere Eli Iserbyt, maar met drie overwinningen en twaalf tweede plaatsen was de eerstejaarsjunior zonder twijfel één van de smaakmakers. “Ik kan terugblikken op een mooi seizoen. Daar put ik vertrouwen uit”, aldus de 17-jarige crosser uit Bonheiden, die aan het nieuwe crossjaar begon met een zege in Kessel. “Ik moest op de vijfde rij starten en kreeg twee keer af te rekenen met kettingproblemen. Zo werd het uiteindelijk een spannende strijd met mijn ploegmaat Toon Vandebosch. Leuk om het seizoen te beginnen met winst.”

Juiste keuze

Niet alleen Enertherm-BKCP trok tijdens de zomer aan de mouw van Jaspers. “Ook Vastgoedservice-Golden Palace toonde interesse”, klinkt het. In de stal van Jurgen Mettepenningen blijven was geen optie. “Het zat daar niet meer goed. Gevoelsmatig voor mij persoonlijk, bedoel ik. Met Enertherm-BKCP heb ik de juiste keuze gemaakt. De mentaliteit in dat team past het best bij mij, als renner en als persoon. Zowel bij coach Adrie (Van der Poel, red.) als bij teammanagers Philip en Christoph (Roodhooft, red.) voel ik me heel goed.”

Jaspers beseft dat de verwachtingen dit seizoen hooggespannen staan. “Vorig jaar was Iserbyt ongenaakbaar, maar ook nu zal de concurrentie niet mals zijn. Druk leg ik mezelf niet op, maar ik ben er wel op gebrand om te presteren. Zowel voor mezelf als voor de ploeg.”

Christoph Roodhooft vertelde op de ploegvoorstelling dat hij van vier wereldtitels droomt. Zowel bij de elite, de dames, de beloften als de junioren ziet Roodhooft mogelijkheden. Jaspers: “Dat WK is nog ver weg, maar ik wil er staan in eigen land. Omdat het vorige WK in Tabor voor mij persoonlijk een fiasco werd, zit ik er toch al mee in mijn hoofd. Maar het seizoen is lang. Op het EK (7 november, red.) wil ik een eerste keer pieken.”

Foto: ©Photopress.be / Tekst: ©Niels Rouvrois
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!