Jens Adams morgen in eigen Hoogstraten: 'Het wordt zware kost'

Jens Adams morgen in eigen Hoogstraten: 'Het wordt zware kost'

Vandaag reed Wout van Aert een thuiswedstrijd. Morgen in Hoogstraten is het de beurt aan zijn Vastgoedservice-ploegmakker Jens Adams. "Het parcours aan de veiling ligt op 5 km van mijn ouderlijke woonst", klinkt het. "Een verkenning leerde me dat het opnieuw zware kost wordt."

Jens Adams ging vrijdag de omloop aan de Hoogstraatse veiling nog uitgebreid verkennen. "Het was toen nog bevroren", vertelt hij. "Maar ik had toen al gezien, met de dooi die in aantocht is dit weekend, wordt het zware kost. Veel modderstroken. Echt lastig."

Voor beide broers Adams wordt deze voorlaatste manche van de Hansgrohe Superprestigemanche een speciale wedstrijd. "Vroeger -toen nog in de Blauwbossen gecrost werd- bevond de omloop zich slechts op anderhalve kilometer van ons huis. Nu is dat om en bij de vijf kilometer, maar uiteraard zien we dat nog steeds als een absolute thuiswedstrijd en hopen we er goed voor de dag te komen."

"Al zijn we eigenlijk altijd gemotiveerd", lacht Jens. "Veel verschil maakt dat niet uit, of je nu voor eigen volk rijdt of niet. Je rijdt geen twee kilometer per uur rapper, hoor. Weet je wanneer je de aanmoedigingen echt voelt? Als je meedoet voorin. Dan rijd je eigenlijk mee met het gejuich van het publiek. Maar als je in positie vijftien rijdt, hoor je dat veel minder."

"Ziekte nekte me in kerstperiode"

Jens heeft moeilijke weken achter de rug, maar hoopt toch nog op een goede februarimaand. "Ik kende een sterke eerste seizoenshelft. Dat niveau bleef ik aanhouden tot half december. Dan werd ik ziek en dat kostte me onrechtstreeks een WK-selectie. Al ben ik de eerste om toe te geven dat Gianni Vermeersch uiteindelijk logisch naar Tabor gestuurd werd. Bovendien deed hij het er goed, dus kan ik achteraf best leven met die niet-selectie", is de neoprof eerlijk.

In januari koerste Jens ook niet meer zó veel. En mede door een zware examenperiode (van twee volle weken) ging het iets minder met de conditie. "Maar die periode is nu achter de rug. Ik train voluit en kan me zeker en vast nog motiveren om in februari opnieuw aan te knopen met het goede gevoel waarmee ik in oktober en november rondreed. Misschien kan ik morgen voor eigen volk al een eerste keer opnieuw met de beteren meestrijden."

Foto's: ©veldritkrant.be
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

september 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!