Marianne Vos: 'Jammer dat ik trui niet kan verdedigen'

Marianne Vos: 'Jammer dat ik trui niet kan verdedigen'

Marianne Vos zette gisteren in Valkenburg de eerste Wereldbekermanche op haar naam. Maar haar witte leiderstrui zal ze volgende zaterdag in Tabor niet verdedigen. Morgen start 'Eddy Merckx in een rokje', zoals de Nederlandse speaker haar gisteren noemde, nog in de avondcross van Woerden, daarna gaat 'La Vos' in verlof.

 

"Na een lang en slopend wegseizoen, heb ik een break nodig", verduidelijkt Marianne haar stop. "Natuurlijk is het jammer dat ik die leiderstrui niet kan verdedigen, vooral omdat de conditie nog heel goed is. Maar het stopt ergens, hé. En die pauze was gepland, dus ga ik die nu niet wijzigen omdat ik de leiderstrui omgord heb. Ik kampte de voorbije weken al met behoorlijk wat rugpijn. Een chronische overbelasting. Niet dat ik er veel last van ondervond tijdens de wedstrijden, maar toch. Alleen met een pauze kan de rug herstellen."

 

 

Cyste in de buikholte 

 

Voorts zal de meervoudige wereldkampioene een ingreep in de buik ondergaan. "Heel vreemd, maar tijdens onderzoeken naar mijn rugprobleem, werd in de buik een cyste ontdekt. Niets levensbedreigends, maar dat ding kan groeien. Dus wil ik er zo snel mogelijk vanaf."

 

Haar comeback in het veld plant ze op 26 december, ter gelegenheid van de Wereldbekermanche in Heusden-Zolder. Ideaal om in de januarimaand toe te groeien naar haar allerbeste vorm, dat haar in Hoogerheide nog een extra wereldtitel moet opleveren. "Jullie vinden het blijkbaar logisch", lacht ze. "Maar zo evident is het allemaal niet. Ook ik moet er hard voor knokken, zelfs al noemt de speaker me hier een Eddy Merckx met een rokje aan."

 

 

Rio 2016

 

 

Na het veldritseizoen mikt Vos op een sterk voorjaar op de weg. Mountainbiken zal ze volgend jaar iets minder doen. "Tenminste, wat competitie betreft. Maar ik zal op training wel hard werken aan mijn techniek. Ik ben trouwens op zoek naar iemand die me daarbij kan helpen. Mijn droom is om de Spelen van Rio te halen. Maar ik wil dan wel zekerheid dat ik er een rol van betekenis kan spelen. Als ik er niets te zoeken heb, blijf ik beter thuis. Dus wil ik me eerst verder bekwamen, vooraleer ik vanaf 2015 op zoek kan naar de kwalificatie en de broodnodige puntjes die me een mooie startpositie opleveren."

 

 

copyright foto's: Patje Cosyn

 

 

 

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!