Eindstrijd in DVV Trofee wordt secondespel bij de beloften

Eindstrijd in DVV Trofee wordt secondespel bij de beloften

Zaterdag 9 februari staat al de slotmanche van de DVV Verzekeringen Trofee op het programma, de Krawatencross in Lille. Bij de beloften ziet het er naar uit dat de strijd voor eindwinst een secondespel kan worden.

De ontknoping bij de beloften belooft bijzonder spannend te worden. Lander Loockx begint aan de slotmanche met een voorgift van amper 6 seconden op Niels Derveaux, een habbekrats. Na de Toyo Tires Sprint kunnen de rollen al omgedraaid zijn.

Derveaux is dan ook tuk op de bonificatieseconden. “Alles is nog mogelijk”, beseft de renner van Tarteletto-Isorex. “Op een parcours zoals dat van Lille zijn 6 seconden veel, daarom zijn die bonificatieseconden ook zo belangrijk. Kan ik daar al 5 seconden van mijn achterstand wegknabbelen, dan wordt het echt een secondespel. Anderzijds is Lille niet mijn lievelingsparcours. Geef mij maar een omloop zoals de Koppenberg. Maar als er een eindzege op het spel staat, dan kan je altijd iets meer. Winst in de DVV Verzekeringen Trofee zou voor mij de kers op de taart zijn na een heel regelmatig seizoen.”

Lander Loockx mag in Lille dan wel met een kleine voorsprong starten, hij is er niet gerust in. “Niels en ik zijn twee gelijkaardige types, dus ook voor mij is het niet mijn favoriete omloop”, geeft de belofte van Creafin-TüvSüd toe. “Hoe ik het ga aanpakken? Die bonificatieseconden in het begin zullen cruciaal zijn, maar ik zal mijn wedstrijd ook afstemmen op die van Niels. Liever zaterdag een mindere uitslag maar wel de eindzege, dan andersom. Zo’n regelmatigheidscriterium, dat staat toch mooi op je palmares.”

Foto's ©TFoto- Wouter Toelen / Golazo - DVV Trofee


Vind info Krawatencross via onze kalenderpagina
Lees: Toon Aerts op kop van het Toyo Tires klassement klik




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!