Van der Poel kan wereldbekerwedstrijd in Bern (Zwi) afvinken

Van der Poel kan wereldbekerwedstrijd in Bern (Zwi) afvinken

Behalve Lokeren, waar Van der Poel uit de race verdween met een enkelblessure, heeft de Europese kampioen veldrijden al elke wedstrijd gewonnen waar hij aan de start kwam dit veldritseizoen.

Gisteren won Mathieu van der Poel de wereldbekerwedstrijd in Bern (Zwi)en zo komt hij aan een totaal van vijf overwinningen op zes deelnames dit veldritseizoen. Alleen in Lokeren pakte Van der Poel de zege niet, door toedoen van het omslaan van zijn voet met een enkelblessure tot gevolg en hij er de wedstrijd staakte.

Wout van Aert nam de beste start in Zwitserland en legde er duchtig de pees op. De wereldkampioen veldrijden had er voor gekozen om daags voordien niet te rijden in Boom en zich volledig te focussen op de derde wereldbekermanche. Mathieu van der Poel, die wel present tekende voor de superprestigewedstrijd op zaterdag, voelde naar eigen zeggen nog de cross van de dag ervoor in de benen en reed in de aanvangsfase wat terughoudend 'van moeten'. Samen met Daan Soete vormden beide heren een koptrio.

Toen Van Aert net voor aanvang van de vierde ronde een schakelprobleem had en even ter plaatse bleef trappen, bleek Van der Poel zijn ritme te hebben gevonden en versnelde. Daan Soete kon heel even volgen maar moest dan toch de rol lossen en hij werd niet veel later ook voorbijgereden door een jagende Van Aert. Wat de wereldkampioen ook probeerde, hij slaagde er niet meer in om Mathieu nog bij te benen; Het verschil werd nooit groter dan een vijftiental seconden maar de Europese kampioen wist zijn voorsprong op het overzichtelijk parcours goed te consolideren en pakte bij zijn eerste deelname aan een wereldbekerwedstrijd dit veldritseizoen meteen de zege. En ook een primeur voor zichzelf door in Zwitserland te rijden én te winnen.

Van Aert finishte op een achttal seconden als tweede en een uit de achtergrond teruggekeerde Toon Aerts werd op net geen minuut derde. Aerts blijft leider in het wereldbekerklassement bij elite heren en mag dus alvast de wereldbekertrui ook in Tabor aantrekken.

Foto© TFoto-Wouter Toelen / Tekst Bart D


Vind alle uitslagen via onze kalenderpagina




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!