Parcourswijziging op WK: veel geblaat voor wel heel weinig wol

Parcourswijziging op WK: veel geblaat voor wel heel weinig wol

Jawel. Het WK-parcours kreeg -na de eerste trainingssessie- een aanpassing. Een beslissing van de organisatie in overleg met UCI-verantwoordelijke Beat Wabel. En daar werd op de online media best wat heisa over gemaakt. Wij plaatsen het onder de noemer: veel geblaat voor weinig wol.

Het was op de laatste schuine strook richting de finish dat best een aantal renners ten val kwamen. Dus vonden de organisatoren en de UCI dat die passage best met een tweetal metertjes verbreed werd. Een hek werd wat lager geplaatst. Beat Wabel legt uit. "Dit is een zeer minieme aanpassing. Maar er werd iets te veel gevallen en dat kan niet de bedoeling zijn. Zeker voor de junioren en meisjes jeugd was het wel gevaarlijk."

"Daarnaast is dit toch een WK", gaat Wabel voort. "Dan moet je ook een beetje rekening houden met het imago van het veldrijden. De halve wereld kijkt mee. Dan moet je geen beelden zien waarin het halve peloton tegen de grond ligt."

Volgens heel wat media was Adrie van der Poel misnoegd, maar ook dat hebben wij niet gezien. Het enige wat we hoorden was Van der Poel die vertelde dat de organisatoren misschien beter een of twee dagen hadden gewacht om die beslissing te nemen. Vooral omdat het morgen wel eens zou kunnen gaan dooien en de omloop er dan helemaal anders gaat uitzien."

Meer was het niet. En meer moet er dan ook niet over geschreven worden... In een andere klassementscross was dit overigens nooit een item geweest.

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick

Vind fotoreeks via deze link




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!