Zevende plaats voor ontgoochelde Laura Verdonschot op EK dames 23

Zevende plaats voor ontgoochelde Laura Verdonschot op EK dames 23

De Italiaanse Chiara Teochhi is de nieuwe Europese beloftenkampioen bij de dames. Ze haalde het van de Française Hélène Clauzel en de Tsjechische Jana Czeczinkarova. Laura Verdonschot deed lang mee voor het podium, maar werd finaal zevende. Zwaar ontgoocheld.

Het EK begon nochtans goed voor de Limburgse. Ze schoof in de aanvangsronden vlot mee met de koplopers en zat in de derde ronde netjes in derde positie toen achter haar werd gevallen (zie video). Zo ontstond een kopgroep van drie met de Franse Hélène Clauzel, de Italiaanse Chiara Teocchi en Verdonschot.

Helaas, de Italiaanse en Franse meisjes reden te snel voor de Lommelse. Laura moest afhaken en viel terug in de eerste achtervolgende groep. "Maar ik kreeg wel een mentale tik", aldus Verdonschot. "Ik raapte alle moed nog bij elkaar om op te schuiven, maar dat lukte amper nog. Meer dan die zevende plaats zat er niet in."

"Hiervoor was ik niet naar Frankrijk afgereisd"

De jonge belofte reageerde zwaar ontgoocheld. "Ik was naar hier gekomen om Europees kampioene te worden. Niet om zevende te eindigen. Oké, ik sukkel sinds een tweetal weken wel met pijn aan de benen, maar dat reken ik niet als excuus. Zelfs zonder dat was ik echt niet goed genoeg om hier te winnen. Dit smaakt bitter."

Toch een faire reactie van de Kalas-Essers-NNOF-renster. Naar verluidt sukkelt ze wel degelijk met pijn na een valpartij. En tijdens de aanvang van haar seizoen -met onder meer knappe prestaties in Gieten en Ronse- bewees ze al enkele keren wel degelijk een stap vooruit gezet te hebben. "Jammer dat het uitgerekend op het EK misloopt. Gelukkig heb ik in de toekomst nog kansen om een en ander recht te zetten", besloot ze met een positieve noot.

Foto': ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick

Uitslagen via onze kalenderpagina klik




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!