DVV Trofee en IJsboerke Ladies Trophy voorgesteld

DVV Trofee en IJsboerke Ladies Trophy voorgesteld

Gisteren werden in de gebouwen van DVV Verzekeringen de -licht vernieuwde- DVV Trofee en de IJsboerke Ladies Trophy voorgesteld. Voornaamste wijziging: de prijzenpot voor de dames wordt -alweer- opgetrokken. De top 15 verdeelt 30.000 euro.

Geen Bpost Bank meer als naamsponsor, wel DVV Verzekeringen. Dat is uiteraard de grootste wijziging in de voormalige GvA-Trofee, die in 1987 het levenslicht zag.

In de reglementen weinig verandering. Het tijdsklassement wordt voor het derde opeenvolgende jaar behouden en ook de bonificaties onderweg zijn er nog steeds. Alleen de boniseconden aan de finish worden afgeschaft. "Omdat die toch van weinig tel waren in de eindafrekening", aldus concept-bedenker Erwin Vervecken.

Geen bonificaties aan de streep

Kevin Pauwels, samen met de broers Vanthourenhout de aanwezige profs op de voorstelling, leek enthousiast. "Meestal zullen Van Aert en Van der Poel toch de beste zijn. Dan profiteren ze tenminste niet van die extra seconden", rekende Pauwels snel. "Voor mij geen probleem, dus." Ook de snelste ronde, gesponsord door Proximus, blijft bestaan.

Nieuw dit seizoen: de IJsboerke Ladies Trophy. Opmerkelijk: de prijzenpot bij de dames wordt nog maar eens opgetrokken. Nu tot 30.000 euro, te verdelen over de 15 beste rensters in het eindklassement. De winnares strijkt eind februari 10.000 euro op. Ellen Van Loy was dolenthousiast. "Eerlijk? Toen ik het hoorde, had ik zin om recht te staan om een staande ovatie te eisen." De dameswedstrijden worden net als vorig jaar integraal uitgezonden op Sporza.

DVV Team Trofee voor goede doel

Leuk extraatje: de organisatoren roepen vanaf dit jaar de Team Trofee in het leven. Na elke wedstrijd krijgen de beste drie renners van elk team punten. Wie op het eind van het seizoen het grootste totaal realiseert, verdient een cheque van 5.000 euro. Al wordt de winnaar verplicht dat aan een goed doel naar keuze -weliswaar erkend door Music for Live- te schenken. Vorig jaar zou Marlux-Napoleon Games de winnaar zijn geweest, met een kleine voorsprong op Crelan-Vastgoedservice.

Leuk initiatief, al vragen we ons af of de renners daar wakker van liggen. "Euh... Niet echt", vertrouwde één van de aanwezige renners ons gisteren toe. "Zoiets komt eerder vanzelf. En dan is het toch wel leuk dat we een goed doel kunnen steunen."

Ook het deelnemersveld mag er zijn. Zowel bij de heren beloften, de dames als de heren elite maken zowel de wereld-, Belgische- als Europees kampioen deel uit van het vaste startveld. Dat zijn respectievelijk Eli Iserbyt, Quinten Hermans en Thijs Aerts bij de U23, Talitha de Jong en Sanne Cant bij de dames en Wout van Aert en Lars van der Haar bij de eliterenners. Volgens Erwin Vervecken het meest compleet mogelijke deelnemersveld.


De wedstrijden:

zondag 9 oktober: Ronse

dinsdag 1 november: Oudenaarde

zondag 27 november: Hamme

zaterdag 10 december: Essen

zaterdag 17 december: Antwerpen

donderdag 29 december: Loenhout

zondag 1 januari: Baal

zaterdag 4 februari: Lille


Foto's: ©Golazo / Tekst: Nico Dick




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!