Van Aert houdt teenblessure over aan val in Cross Vegas

Van Aert houdt teenblessure over aan val in Cross Vegas

Wereldkampioen Wout van Aert heeft toch een kleine blessure overgehouden aan zijn val op de trappenpartij tijdens Cross Vegas. Wellicht komt zijn aantreden in Iowa -zaterdag- niet meteen in gevaar.

Na twintig minuten wedstrijd in Las Vegas kwam Wout van Aert ten val op de trappen. Hij kon zijn wedstrijd verderzetten en die alsnog winnend afsluiten, maar stond deze morgen (Amerikaanse tijd) op met veel pijn aan de grote teen, waarop hij op aanraden van ploegleiders Niels Albert en Jan Verstraeten op consultatie trok in een plaatselijk ziekenhuis.

Na het nemen van X-rays werd een barstje in de linker grote teen vastgesteld. "Iets waar je weinig aan kan doen", aldus Jan Verstraeten, die Wout begeleidde. "Het doet alleen veel pijn. Een voordeel is wel dat je ook weinig verkeerd kan doen."

Momenteel stapt het Crelan-Vastgoedserviceteam op het vliegtuig richting Chicago. Zaterdag staat in Iowa de tweede wereldbekermanche op het menu. "Wout zal tijdens het fietsen zelf moeten aanvoelen hoe pijnlijk de teen aanvoelt", besluit Verstraeten.

Tekst: Nico Dick / Foto: ©Crelan-Vastgoedservice




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!