VIDEO: zes BRICO CROSSEN voortaan live op VTM

VIDEO: zes BRICO CROSSEN voortaan live op VTM

Zes veldritten -waaronder twee nieuwe- bundelen de krachten in een nieuw project: BRICO CROSS. De wedstrijden, met Geraardsbergen als prestigieuze opener, worden live uitgezonden door VTM. Er is geen klassement aan gekoppeld, wegens verboden door de UCI.

Geraardsbergen (alternerend met Eeklo dat in de pare jaren zal organiseren), Meulebeke, Kruibeke, Bredene, Maldegem en Hulst, een nieuwkomer net over de Nederlandse grens. Zo ziet de eerste editie van de Brico Cross er uit. Zes losse organisatoren, elk met zijn eigen ambitie, die de krachten bundelen om te overleven tussen de klassementscrossen.

Bredene is een mooi voorbeeld. De Silvestercross zit tussen Kerst en Nieuwjaar geprangd tussen een drietal klassementscrossen (Heusden-Zolder, Loenhout en Baal). "Moeilijk om toppers aan de start te krijgen", is geldschieter en organisator Bert Folens. "Dan is de instap in dit project voor ons een zegen. Want tv is voor elke ploeg belangrijk. Toen Chris Mannaerts -van het overkoepelende Sport ID- me contacteerde, heb ik niet lang getwijfeld. Ik denk dat de zaak in twintig minuten beklonken was."

Vandaag werd het project voorgesteld aan de Kapel, boven op de Geraardbergse Muur, waar de openingsmanche wordt afgewerkt. Onze videoman Julien Gielen zorgde voor een paar reacties, waaronder die van een ambitieuze Chris Mannaerts.



Tekst: Nico Dick / Foto: ©Photopress.be

Brico Cross Geraardsbergen op onze kalender via deze link




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!