Kevin Pauwels op zoek naar extra zakgeld in Sint-Niklaas en Hoogstraten

Kevin Pauwels op zoek naar extra zakgeld in Sint-Niklaas en Hoogstraten

Morgen en zondag staan nog twee klassementscrossen op de agenda. Kevin Pauwels staat zowel in de Bpost Bank Trofee als in de Hansgrohe Superprestige op plaats twee. In de eerste doet hij aan plaatsbehoud. In de tweede wil hij nog een gooi doen naar eindwinst. "De motivatie is er."

Het veldritseizoen loopt stilaan op zijn einde. Dit weekend is het laatste van deze winter waar er tweemaal voor een klassement moet worden gestreden: Sint-Niklaas is morgen de afsluiter van de Bpost Bank Trofee, Hoogstraten zondag de voorlaatste manche van de Hansgrohe Superprestige. Belangrijke wedstrijden dus voor wie nog wat 'zakgeld' wil verdienen met een goed eindklassement.

Daarvoor komt vooral een gemotiveerde Kevin Pauwels nog in aanmerking, want hij staat tweede in beide klassementen. "In de bpost bank trofee kan er nog weinig gebeuren", vertelt Kevin op de website van zijn team. "Wout Van Aert heeft in de Trofee veel voorsprong (hij is al zeker van de eindzege, red.) en achter mij gaapt een groot gat. Daar is het dus kwestie van te consolideren.

"Eindwinst in Superprestige kan nog"

"Maar in de Superprestige sta ik slechts drie punten achter op Wout. Hoogstraten en Middelkerke worden dus belangrijk. Ik ga er alles aan doen om voor het eerst dat klassement te winnen, al wordt dat niet gemakkelijk. Zeker met de omlopen die eraan zitten te komen. Ik verwacht zondag een zware cross en las ook dat Wout nog gemotiveerd is voor die eindzege in de Superprestige."

Anderzijds slaagde Pauwels er vorig jaar in extremis nog op een haar na in om de toen kersverse wereldkampioen Mathieu van der Poel te ontkronen in de Superprestigefinale in Middelkerke. Wie weet lukt het hem dit jaar wel tegen Van Aert.

Foto: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick / Bron: Marlux-Napoleon Games.be


Info Waaslandcross Sint-Niklaas

Info Aardbeiencross Hoogstraten

Info Noordzeecross Middelkerke




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!