Opschudding: UCI onderzoekt materiaalfraude bij Femke Van den Driessche

Opschudding: UCI onderzoekt materiaalfraude bij Femke Van den Driessche

Opschudding op het WK veldrijden in Heusden-Zolder: in de fiets van belofte Femke Van den Driessche heeft de UCI iets verdachts gevonden. Dat is bevestigd door de KBWB. Uitgerekend op dit WK speurt de UCI met nieuwe technologie naar motortjes in de fietsen.

De UCI laat in een persbericht weten dat een fiets van een van de deelneemsters aan het WK bij de dames beloften na een controle verder onderzocht zal worden. Het gaat niet om een medaillewinnares en de Belgische Wielerbond heeft ondertussen bevestigd dat het om de fiets van Femke Van den Driessche gaat.

De 19-jarige Aalsterse was als topfavoriete gestart bij de vrouwen beloften, maar ging bij de start volledig de mist in. Vlak voor het ingaan van de slotronde kampte ze nog met mechanische pech en kwam ze te voet over de finishlijn. Van den Driessche -regerend Europees kampioen- lag toen in elfde positie en verdween uit de race.

Jos Smets, directeur van de Belgische Wielerbond, heeft het nieuws dus bevestigd in een korte persconferentie. Daarin was geen ruimte voor vragen, noch voor verdere uitleg vanuit de wielerbond. Ook Van den Driessche zelf is niet bereikbaar voor commentaar.

Foto: ©Photopress.be / Tekst: FilipDeGreef




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!